Втора US експертиза доказа автентичността на записа

3
Даже Караянчева знае, че е автентичен
Даже Караянчева знае, че е автентичен

Извинете, но това е пълен абсурд! Две експертизи, при това американски. И за какво?

За да докажем, че 2 плюс 2 е равно на 4.

Та нима има поне един български гражданин, който да се съмнява, че записът е автентичен?!

Даже Караянчева знае, че е автентичен. Предполагам, че е чувала и друг път подобен образен и метафоричен език. Никой не се и съмнява, че това е Той, защото всички знаят, че Той така си говори.

Абсолютно не съм съгласен, че, виждате ли, човек в личните разговори може да си говори както желае и да си псува както иска. Че кой не го бил правил?
Ами аз, например, не съм го правил.

Впрочем, от науката се знае: еднояйчни близнаци отгледани в две различни семейства – едното възпитано, културно, с приличен език, с културни потребности; а другото – с псувни, насилие, цинизъм, безкултурие, към своята 12-годишнина вече имат 25% различен интелект.

Просташкият, хулигански, арогантен и брутален език осакатява ума, оскотява потребностите, обезценностява и примитивизира.

Добре, ще отстъпя - приемам, че в личните си разговори, в личния живот всеки може да говори простотии и да псува на воля. Но и от циничните лични разговори човек може да съди за културата на говорещия, за простотията на говорещия.

Впрочем, циничните телефонни разговори на ББ не са (само) лични разговори - те са си чиста проба политически разговори; разговори на ББ с хора с политическо влияние.

Отново ще изтъкна ББ не просто употребява цинизми, не просто си псува като отдушник, за снемане на напрежението, с цел релакс. Не - той в тези разговори обсъжда политиката, определя политиката, дава инструкции за правене на политиката, провежда политиката.

Ако, да речем, ББ с авери и братоци обсъждаше някоя певачка каква мадама е и какви прелести има, каква тъпа ... е и в това обсъждане използва въпросните цинизми, такъв сбор от простотии може да се приеме, да се преглътне. Каквато певачката, такива изразните средства по неин адрес.

Но не, както казах, ББ води разговори за политиката и говори по този просташки начин в качеството си на висш политик.

Абсолютно съм убеден, че възпитаният, образованият, интелигентният, културният човек има праг на езика, който употребява дори в лични разговори и под който той не си позволява да падне.

Умният човек дори когато разговаря със себе си, говори по начин, който никога не би го накарал да се срамува от себе си.

А когато си премиер, ти не можеш да не съзнаваш, че постът задължава. Ако имаш държавническа съвест и морални ценности, ти няма да допуснеш премиерът на родината ти да говори подобни простотии и цинизми, защото родината ти не заслужава да има премиер, който използва такъв език.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари