Втора българка се класира за полуфинал на Евро 2023 по плуване

1
Габриела Георгиева постави трето време на 200 метра гръб
Габриела Георгиева постави трето време на 200 метра гръб Снимка: Facebook

Габриела Георгиева постави трето време на 200 метра гръб

Габриела Георгиева се класира за полуфиналите на 200 метра гръб на Евро 2023 по плуване в малък басейн в Отопени, Румъния.

Националката спечели първата серия с време 2:05.15 минути и влезе с трети резултат сред 16-те полуфиналистки, предаде bTV.

Георгиева плува много близо до националния си рекорд от 2:04.92 минути, който постави в Бургас в края на миналия месец и загатна, че има резерви за още по-силно плуване в полуфиналите следобед.

Състезаващата се за Турция Екатерина Аврамова стартира в серията на Георгиева, но завърши 19-а с време 2:09.84 мин.

Диана Петкова е втора резерва за финала на 100 м бруст.

Студентката в Алабама завърши десета в полуфиналите, а в своята серия е четвърта, след като закова 1:05,75 мин. Това е най-предното българско класиране до момента, следвано от 11-ото място на Петър Мицин на 400 м свободен стил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари