ВСС отказа да изслуша Борислав Сарафов

0
Става дума за запис, на който се чува разговор между Гешев и члена на ВСС Йордан Стоев
Става дума за запис, на който се чува разговор между Гешев и члена на ВСС Йордан Стоев Снимка: БГНЕС

Темата съзнателно се измества от това, че някой се опитва да ме убие, заяви Иван Гешев

Висшият съдебен съвет (ВСС) няма да изслушва заместници на Иван Гешев по сигнала на Борислав Сарафов. Против изслушването бяха 13 души, а "за" само четирима.

Пленумът на ВСС трябваше да изслуша главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов по повод сигнала, който Сарафов подаде. Поканени за изслушване са и заместници на Гешев, информира БТА.

Става дума за запис, на който се чува разговор между Гешев и члена на ВСС Йордан Стоев.

Въпреки, че решиха да не изслушват всички заместници на Гешев, членът на ВСС Атанаска Дишева поиска темата все пак да бъде дебатирана.

Иван Гешев заяви, че тази ситуация е целенасочена атака. Предполагам, че зад това стои политическа партия и нейният лидер, посочи той. Главният прокурор припомни, че преди няколко дни е извикал всички свои заместници на оперативка. Това е станало в деня, в който той демонстративно си скъса оставката. "Има камери в коридора, на които се вижда какво е настроението. Сарафов изглеждаше най-щастлив. Той седна срещу мен", разказа Гешев. И посочи, че целта на оперативката била да каже, че прокуратурата е подложена на натиск и това е морален проблем на група хора. Когато пуснал записа, Сарафов казал, че е "помиярско" да се записват колеги, след това станал и си тръгнал.

Гешев припомни, че няколко дни по-рано, когато се прибрал в България, на летището получил заплашително писмо. После разказа, че Йордан Стоев сам изразил желание да го посети. След него му гостувал и заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Гешев обясни записа и каза, че не го е правил той. Определи го като покушение над съдебната власт и заяви, че не е имал намерение да подава оставка.

В рамките на дискусията допусна предположение, че въпросният запис може да е направен от самия Йордан Стоев.

"Темата съзнателно се измества от това, че някой се опитва да ме убие. Ако някой не вижда цялостната схема за овладяване на прокуратура, значи вижда различни неща от повечето български граждани", посочи Гешев. Той отрече да има други 150 записа, както се твърди.

Дискусията продължава.

Гледайте заседанието на ВСС на живо ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари