Всички партии пуснаха "парашутисти" в Русе

1
Някои от кандидатите за депутати не знаят, че Русе има главна улица
Някои от кандидатите за депутати не знаят, че Русе има главна улица

Искрен Веселинов се оказа единствения русенец, който е водач на листа в Русе, докато другите партии заложиха на "парашутисти".

В най-новата ни история избирателите в Русе изпратиха към депутатските банки знакови фигури, които имаха своето бляскаво бъдеще след вота. Такива са Сергей Станишев, Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Ивайло Калфин, Меглена Плугчиева, Емел Етем, Стефан Софиянски, та дори и Негово светейшество патриарх Неофит. Ще продължи ли тази тенденция от Дунавската равнина към властовите върхове, ще стане ясно много скоро.

Партийните централи отново си подредиха листите с кандидати както те са преценили. В Русе например, за водач има един единствен русенец, когото хората добре познават и това е патриотът Искрен Веселинов, пише БНР.

Лидерът на „Нова република“ Радан Кънев дойде и заяви:

"Идваме в Русе, за да получим инструкции от русенската организация как да изглежда листата в Русе и кой да я води. Не идваме с предварително решение".

После стана ясно, че от партията са си избрали Борис Станимиров - млад политик, чието име тъмносините в Русе още бъркат.

Спускането на водачи от централите не е нещо ново, затова от години към тези хора журналистите задават един и същ въпрос - знаете ли как се казва главната улица на Русе.

Станимиров заяви, че градът няма главна улица.  На противоположния политически полюс е Социалистическата партия, която подари на Русе Крум Зарков, който също отказа да отговори на въпроса.

В БСП листите се били подредени от самата Корнелия Нинова, твърдят запознати. Явно в Русе няма достоен и разпознаваем човек с леви убеждения, който да ги поведе към парламента. Председателят на Областния съвет на партията и член на Националния й съвет  Божидар Йотов обясни, че решението на ръководството е дошло след  широко обсъждане.

В останалите партии положението е същото - Пламен Нунев е от Бяла, Румен Христов - от Батишница, Бюрхан Абазов - от Смирненски, Кирил Цочев е от София и така нататък.

Анкетираните хора обаче са категорични, че предпочитат народният им представител да е от града, за да милее за проблемите му.

Кои ще са осемте късметлии, на които русенци ще осигурят сигурна и солидна заплата, много скоро ще стане ясно. Въпросът е докога ще ни ползват само като трамплин към властта.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари