Всички от отряд "Кобра" на среща с психолог, заради престрелката в София

0
По време на престрелката вчера в София е имало опасност за живота им
По време на престрелката вчера в София е имало опасност за живота им Видео: Нова Телевизия

Всички служители на отряд „Кобра” ще се срещнат с психолог, защото по време на преследването и престрелката в София вчера е имало опасност за живота им.

Днес те трябва да преминат през събеседване, съобщава Бтв.

При екшъна, който се разигра в столицата, един мъж беше убит, а друг задържан. Задържаният остава в ареста, а случаят е поет от Софийска градска прокуратура.

Историята започва в 14 часа в кв. „Надежда”. На бул. „Ломско шосе” двама въоръжени нахлуват в заложна къща. Те са наблюдавани от полицията по предварително подаден сигнал. Екипите от „Кобра” са по следите на престъпниците в продължение на час.

Около 15 ч. ги настигат в кв. „Красна поляна”, където двамата маскирани предизвикват катастрофа и успяват да избутат четири автомобила на полицията и два на случайни граждани. Престрелка се развихря пред блоковете пред очите на всички минувачи.
Стрелба има и във вътрешността на квартала, до бл. 29. Един от бандитите Христо Георгиев, известен като Ицо Полицая, умира от раните си.

„Беше много страшно, полицаите гонеха някой, чуха се четири изстрела, след което разбрахме, че е починал крадецът”, сподели свидетелката на случката Маги Сиркова.

Тя каза, че се е притеснила за децата си, които са били в градината, която е до строежа, където е открит втория човек. Жената се е обадила на госпожите в детската градина да не изкарват децата, защото е опасно.

Ицо Полицая е известен крадец, който се занимава главно с въоръжени грабежи. В близките години той и Росен Кирилов, известен като Човката, са задържани няколко пъти за опасни въоръжени грабежи – единият във Враца, а другият в Челопечене.

Очевидци пък разказах пред Нова телевизия че са в шок. Обясниха обаче, че в столичния кв. „Разсадника” често стават и грабежи, и катастрофи

Съседи са чули силен шум, последвал е втори. „Помислихме, че е станала катастрофа. От едната кола излязоха полицаи, почнаха да викат „Залегни”. Ние се прибрахме в магазина, заключихме, понеже бяхме с деца”, разказа жена, която е видяла случилото се.

Очевидец става и репортерът на Нова Ева Костова. „Чух десетина гърмежа, помислих, че са пиратки. След това се чу втора серия гърмежи. Дойде патрулка. Успях да разговарям с хората от магазините отсреща. Момче от автосервиз залегнало зад кола, която ремонтирало. Имаше много засегнати коли от изстрелите”, каза Ева Костова.

Много хора от квартала споделиха, че се притесняват да излязат от домовете си и днес.

Свидетелите заявиха, че обирджиите са действали много професионално.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След една известна възраст да си добър в леглото, означава да не хъркаш.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари