Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените

1
Това каза един от членовете на енергийния регулатор Александър Йорданов. Той обаче уточни, че техните заявления са направени преди компаниите да получат компенсации за по-големите си разходи
Това каза един от членовете на енергийния регулатор Александър Йорданов. Той обаче уточни, че техните заявления са направени преди компаниите да получат компенсации за по-големите си разходи Снимка: БГНЕС / Архив

"Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цените си"

Това каза един от членовете на енергийния регулатор Александър Йорданов. Той обаче уточни, че техните заявления са направени преди компаниите да получат компенсации за по-големите си разходи, което ще се отрази на крайните цени на електро- и топлоенергията, предаде БНР. 

Александър Йорданов бе изслушан в парламентарната енергийна комисия и отговори на въпросите на опозицията дали е вярно, че предприятията в сектора са поискали токът и парното да поскъпнат между 100 и 150 процента от юли.

"Имаме информация, че ЕРП-тата са поискали увеличение над 100%, в мрежа високо напрежение са поискали увеличение над 150%, "Топлофикация" - София е поискала увеличение от 150%. Вярно ли е това или не е вярно?", попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Йорданов отговори:

"Да, има има искания за увеличение, няма искане за намаление на цени. Всякакви коментари по повод на ценовите заявления преди ние да сме отчели резултата от компенсациите, които дружествата са получили, по-скоро биха изкривили представата на обществото по отношение на това какви ще бъдат цените".

Позицията на енергийния регулатор бе защитена от представителите на управляващата коалиция.

Това обаче предизвика реакцията на Рамадан Аталай:

"Сещам се за една притча, която един американски президент употребява - по отношение на управляващите - че се държат като пеленачета. От едната страна - неистов апетит, от другата страна - пълна безотговорност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    darkaveng
    Туканка едно нещо искаше национализация на нещо си! Сега е моментът - "всичкото енергетика" на държавата! Ма държавата е "лош стопанин, а, о, у ,е" (идиотизъм на още по-големи Идиоти-демократи!). И всичко ще е ОК!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари