Всеки ден по един ограбен автомобил в Русе

4
Автоджамбазите крадат каквото им попадне - от катализатори до шофьорски книжки
Автоджамбазите крадат каквото им попадне - от катализатори до шофьорски книжки Снимка: Pixabay

В Първо РУ разследват три сигнала за кражби от МПС

На 25 януари е подаден сигнал от стопанин на автомобил с марка „Фолксваген“, че е установил кражба на части от колата, като превозното средство било паркирано на ул. "Кръстец" в Русе. Деянието е извършено в нощта срещу 25-ти януари. При оглед на място е изяснено, че с помощта на неустановено техническо средство са демонтирани и отнети катализатор, изпускателна тръба, мека връзка и датчик - газов анализатор, на обща стойност около 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК и се разследва.

Още два сигнала за кражби от превозни средства са постъпили в Първо РУ на 21 и 22 януари. Те са извършени от автомобили, които са били оставени отключени и без надзор. В единия случай от товарно возило, паркирано на ул. "Муткурова" е отнета мъжка чантичка с документи и телефон.

В другия, също от товарен автомобил, паркиран на ул. "Стефан Стамболов" в Русе, е открадната мъжка черна чантичка с лични и служебни документи, мобилен телефон, както и пари в различни валути на обща стойност 400 лева. За двете заявени престъпления са започнати преписки за престъпления по чл. 194 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари