Все повече пари за “ол инклузив”, но “ол”-ът намалява непрекъснато

0
Освен това следобедните закуски били символични, а в заведението на плажа се събирала такава тълпа, че не можеш да си вземеш дори сладолед
Освен това следобедните закуски били символични, а в заведението на плажа се събирала такава тълпа, че не можеш да си вземеш дори сладолед

От години все ходя в един курорт на българското море. Няма да го споменавам с името му, защото със семейството ми имаме добри спомени от предните години, пише читателят Красимир Найденов (името на хотела се пази в редакцията- бел. ред).

Всяка година обаче плащам все повече пари на ден за “ол инклузив”, но “ол”-ът намалява непрекъснато. Преди дни се върнах от седмична почивка, за която дадох по 120 лв. на ден в моя хотел с нежно женско име. Докато миналата година обаче за 105 лв. в същия период ползвахме всички барчета и ресторанти в комплекса без ограничение на часовете, през тази година кафето от машините на бара беше безплатно само между 10 и 23 часа. “Аз в 10 часа кафе не пия, искам го в 8 часа”, казва човекът.

Освен това следобедните закуски били символични, а в заведението на плажа се събирала такава тълпа, че не можеш да си вземеш дори сладолед. Най-възмутен бил туристът, като разбрал, че в “ол инклузив” тази година не се полагал хладилник в стаята. Ако искаш такъв- трябва да платиш отделно.

“24 часа” разговаря с мениджър от въпросния хотел. Той обясни, че услугите наистина са па-малко, но причината била, че в предните години този пакет се предлагал с “ултра ол инклузив”. Сега туристите можели да ползват “ол инклузив”. Оказа се, че разликата между двете услуги не е само във факта, че при ултра се предлага вносен алкохол, а при обикновения “ол инклузив” само местен. Това се обяснявало на клиентите при регистрацията на рецепцията, твърди служителят.

Чакат втората проба от водата на централния плаж в Лозенец

В понеделник трябва да стане ясно дали централният плаж в Лозенец ще отвори за туристи, след като бъде взета втората проба на водата. В четвъртък Министерството на околната среда и водите съобщи, че на тази ивица е установено замърсяване на морската вода, причинено от заустване на непречистени отпадни води от канализационната система през аварийния изпускател на входната шахта на пречиствателната станция.

Според специалистите поглъщането на тази вода може да доведе до стомашно-чревни проблеми.

Не е отсега този проблем, сподели софиянец, който в момента е със семейството си в Лозенец. Причината е, че пречиствателната станция е строена за много по-малък капацитет и когато курортът се претъпка, тя не издържа. Капацитетът е за 3000 души, а през летния сезон хората в Лозенец са в пъти повече. Сега куротът бил пълен предимно с българи. Ден след съобщението за замърсената вода голяма част от тях се преместили на другите три плажа Туристи обаче са възмутени, че в деня на съобщението на МОСВ дори спасителите на централния плаж не знаели за проблема. Как действа нашата администрация., и на плажа ли да ходим с таблети, за да четем какво се случва и да имаме информация, негодуват почиващи. 

Туристи са притеснени дали е опасна за здравето им миризмата на плажа.

Защо само пушите до басейните в България?

Обожавам България, идвам тук на почивка от няколко години. Хората са дружелюбни, езикът ни е близък, цените прилични, но съм възмутена от ужасното безхаберие с пушенето до басейните. Това пише Юля П. от Беларус. Тя била с дъщеря си в хотел в Златни пясъци и не можела да намери място край басейна, без над главата им да се стеле тютюнев дим. Майки с малки деца димят непрестанно, повечето българи като че ли пушат, възмущава се гостенката. Това съвсем не е европейско, добавя тя и споделя, че следващата година ще се замисли дали да почива отново у нас.

Юля поставила проблема пред администраторите на хотела, но оттам отговорили, че у нас законът забранява пушенето само в закрити помещения и не могат да накарат почиващите да оставят цигарите. Можели единствено да направят забележка, ако гостите цапали около шезлонгите.

От хотела също любезно обяснили, че и в чужбина пушенето на открито е разрешено.

Заради река на плажа мирише като в тоалетна

Миризма на фекалии на плажа в Слънчев бряг притеснява туристите. Зловонието се разнася в близост до почивната база на Министерския съвет и кара летовниците да се страхуват за здравето си.

На плажа се влива река Хаджийска, а около устието е зеленясало от водорасли. Мухи прелитат над тях, а гларуси ровят в разлагащите се купища, обадиха се в редакцията читатели.

Морето е изхвърлило водораслите след продължилото почти 20 дни мъртво вълнение.

В изпратените сигнали летовниците смятат, че реката е причина за замърсяването. Река Хаджийска, която се влива в Черно море, изглежда чиста.

Служители на здравната инспекция и на околната среда и водите обещаха да вземат проби. Резултатите ще станат ясно до няколко дни, а от здравната инспекция съветват хората да не се къпят близо до устие на река или канал поне два-три дни след буря и дъжд, тъй като се вливат наноси от речните корита.

“Туристите може би не са свикнали и не разбират, че изпаренията, които са пълни с йод и други полезни вещества, отварят бронхиолите, другото нещо, ако човек ходи в тази кал до колене, това е изключително полезно за ревматизма, казва служител на плажа.

Туристи са притеснени дали е опасна за здравето им миризмата на плажа.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари