Все повече бойци на "Хамас" се предават на Израел

1
Десетки палестинци, само по долно бельо, предават оръжията си
Десетки палестинци, само по долно бельо, предават оръжията си Снимка: Emanuel (Mannie) Fabian / кадър X

Десетки палестинци, само по долно бельо, предават оръжията си

Вестник The Times of Israel показа кадри от северната част на Ивицата Газа, в които се вижда как боец на Хамас оставя на земята автомат, докато се предава с десетки палестински мъже на израелските войски.

Във видеото мъжът бавно минава покрай танк, докато държи автомата и пълнителя над главата си, преди да ги постави на земята. Във видеото се виждат и десетки други палестинци, които съблечени само по слипове, са вдигнали личните си карти, стоейки от другата страна на улицата срещу танка. Войник крещи заповеди на арабски по мегафон. „Бавно, бавно“, казва войникът на мъжа с автомата. Тези кадри бяха показани и от други медии в Израел, информира БГНЕС.

По-рано тази седмица в социалните медии бяха разпространени изображения на десетки мъже, задържани от израелската армия. По-късно говорителят на армията Даниел Хагари каза, че разпитва всички в района, които са се предали след боевете. Бойци на Хамас все по-често се предават на Израел в други райони на Газа на фона на продължаващите боеве, според военни служители.

Виждам постиженията всеки ден. Всеки ден виждаме все повече убити терористи, все повече ранени терористи, а през последните дни виждаме как терористи се предават - знак за разпадането на системата, знак, че трябва да притискаме още по-силно", заяви началникът щаба генерал-лейтенант Херци Халеви, преди да запали свещ за Ханука на юг с военниот бригада Нахал.

По-късно Даниел Хагари потвърди, че много членове на Хамас са се предали в събота на войските в Газа, които са разкрили разузнавателна информация за функционирането на терористичната група по време на наземната офанзива. „От разпитите на терористите, които се предадоха, се появи следната разузнавателна информация: положението на бойците на място е трудно, а ръководството на Хамас, водено от Синвар, отрича реалността, въпреки че е запознато с подробностите“, каза Хагари. „Бойците се оплакват, че ръководството на Хамас не е в крак с трудната ситуация, в която се намират на място“, добави той. Хагари каза, че има „широко разпространено усещане, че подземното ръководство на Хамас не се интересува от обществеността в Газа, която е над земята“, добавяйки, че това също тревожи членовете на Хамас. „Разузнавателната информация, която излиза от разпитите, създава повече цели и ни помага в оперативната дейност“, добави Хагари.

Обществената телевизия Кан съобщи, че лидерът на Хамас Яхя Синвар е избягал от северната част на Газа в началото на войната, като се е скрил в хуманитарен конвой, който се е насочил на юг. Израел смята, че Синвар все още е в Хан Юнис или по-скоро в един от тунелите, които минават под него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари