Все повече българи стават жертви на измама с коли

0
Купени законно, но конфискувани от властите
Купени законно, но конфискувани от властите

Купени законно, но конфискувани от властите

Все повече българи изпадат в ситуацията, в която закупен и регистриран законно автомобил, е конфискуван от властите. Най-често потърпевшите не подозират в какъв капан са попаднали, докато колата им не светне в шенгенската информационна система и не бъде отнета.

Оказва се, че всички обяснения и документи, че автомобилът е придобит законно и е регистриран от КАТ понякога неколкократно, не помагат на добросъвестните купувачи. Често колата, която е обявена за издирване, е напускала и се е връщала многократно в България.

Наскоро разказахме историята на семейство от Пазарджик, което румънски съд призна за добросъвестни купувачи на краден автомобил, но българската полиция иска да го конфискува.

Какви са правата ни при подобен казус и как да действаме – съветва адвокатът Силвия Петкова.

Българското законодателство не предвижда полезен ход”, заяви тя в ефира на „Здравей, България” по NOVA. Юристът обясни, че собственикът на колата може да съди по гражданско-правен ред единствено човека, който му я е продал. Ако не продавачът е виновен, той може да съди предшествалия го собственик на автомобила. Така делата по веригата могат да станат десетки, докато се стигне до извършител на престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    да
    Колко трябва да си тъп, да отидеш да си купиш кола от автоморга. Карана от италианска баба до аптеката и до магазина само в неделя.
  • 2
    1
    Баххххххх!
    Егати шибаната държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари