Все още ни е останала човечност. Респект!

1

Бургаски полицай предизвика истинска вълна от коментари, изразяващи респект, уважение и одобрение, след като спря патрулката на оживения бул. „Сан Стефано“, излезе от автомобила и помогна на възрастен мъж с патерици да пресече безопасно пътното платно, пише Burgasinfo.

Случката е на пешеходната пътека до Бургаския свободен университет, в района на Централната автобусна спирка. Снимката на униформения служител на реда беше публикувана в известната фейсбук група „Шофьори Бургас“.

Червен светофар за пешеходци, зелен за шофьори, полицаите спряха на аварийни, единия слезе и съпроводи човечеца. Все още ни е останала човечност. Респект.“, коментира авторът на кадъра Стефка Иванова.

Във време, когато социалните мрежи са основно място за публикуване на нередности, проблеми, дефекти и бълване на жлъчни коментари, тази снимка отприщи истинско възхищение към добрия пример.

На постъпката на полицая случаен свидетел е станала и депутатът Диана Саватева. Ето и нейният коментар, направен в личния й профил във фейсбук:

Станах свидетел на случка, на пръв поглед съвсем обикновена, но и затрогваща. Може би защото сред изобилието на примери за арогантност и грубиянщина, дори и малкото добро свети по-ярко.

Ако трябваше да напиша материал в модерната напоследък стилистика, заглавието вероятно щеше да е: „Виж как полицай спря движението, за да пресече старец“.

На „зебрата“ до Бургаския свободен университет „червеното“ бе заварило възрастен мъж с две патерици по средата на платното. Човечецът стоеше между преминаващите една след друга коли в двете посоки и не смееше да шавне. За късмет, в колоната се оказа и патрулка, а екипът в нея наистина реагира адекватно. Водачът спря, а колегата му излезе, за да даде знак на останалите автомобили, че трябва да изчакат въпреки зеления за тях светофар.

Докато снимах, се сетих за оня клип от лятото на м.г., в който пияният швед изрита българска камериерка в лицето. Беше брутално, но още по-брутално ми се стори безкрайното тиражиране на тази сцена по малки и големи медии. Надпреварвахме се да мултиплицираме тази проява на злото без да си даваме сметка, че всъщност това е популяризиране.

Спомних си и за една пиеса, която гледах преди много много време - „Забравете Херострат“. В основата на сюжета е историята на подпалвача на Храма на Артемида. Херострат извършил палежа, за да остави името си в историята. Осъдили го на смърт и на … забвение.

Това, че в момента го споменавам, е тотално доказателство за неизпълнимостта на наказанието му. Неслучайно злото е по-жилаво. Това е едно от изпитанията на човечеството. Затова трябва да тиражираме и аплодираме доброто, винаги когато пресече пътя ни.

Надявам се старецът вече да е у дома и да му е е по-леко на сърцето, защото животът му е дал знак, че не е сам.

Патрулката е А7856КК.“, посочва Диана Саватева.

Кирил Вътев от Второ РУП в Бургас е полицаят, който днес покори сърцата на стотици хора, като излезе от патрулката и помогна на възрастен мъж да пресече на оживения бул. „Сан Стефано“ в центъра на морския град, допълни медията.

„Познавам го от години и винаги е бил човек с главно Ч, добър и отзивчив“, коментират негови познати.

Източник: Burgasinfo
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари