Времето остава студено и ветровито

0
На отделни места в страната ще има слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг
На отделни места в страната ще има слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг

На отделни места в страната ще има слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг

Днес облачността ще е променлива. До вечерта все още на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса, по-ниски от обичайните за периода, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, до вечерта ще има и слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен северен вятър.

Максималните температури ще са 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, на юг - 3 бала. Температурата на морската вода е 8 - 9 градуса.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност, на отделни места до вечерта - със слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2, на 2000 метра ще е около минус 8 градуса.

В петък и събота вятърът ще отслабне, временно ще бъде с южна компонента; в нощните часове ще стихва. Ще бъде предимно слънчево, с по-значителни временни увеличения на облачността през първия ден, когато в отделни райони в Източна България ще превали слаб дъжд, в планините е възможно да прехвърча сняг.

В петък ще бъде и все още студено, със сутрешни температури в по-голямата част от страната под нулата. Дневните ще започнат да се повишават и в събота максималните ще са предимно между 12 и 17 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари