Утре на много места ще има валежи от дъжд

0
Дневните температури ще се понижат и ще са от около 12°
Дневните температури ще се понижат и ще са от около 12°

През следващото денонощие ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, предимно слаби 

Това съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде  агенция "Фокус". 

Ще духа слаб северозападен вятър. Сутрешните температури ще се повишат и ще са между 7° и 12°. Дневните температури ще се понижат и ще са от около 12° в североизточните райони до 19° в югозападните. До вечерта в повечето места валежите ще спират. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - около средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В южните райони ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В сряда и четвъртък в западната половина от страната облачността ще остане значителна, почти без валежи; вятърът ще се ориентира от изток, ще е слаб, втория ден ще е почти тихо. В източната половина вятърът ще е североизточен, временно ще е до умерен, втория ден ще стане от север-североизток; облачността ще се разкъса и ще намалее. Температурите ще се понижат, сутрешните все още ще са сравнително високи, максималните в повечето места - между 11° и 16°. В петък от северозапад ще проникне още една порция хладен въздух. Над Северна България ще преобладава облачно време, отново почти без валежи, над Южна облачността ще е разкъсана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари