Вреден ли е аспиринът в туршиите

17
Установено е, че при деца, които са консумирали туршии и други видове зимнина, приготвена с използването на аспирин, след това получават алергични реакции при използването на аспирин при заболяване
Установено е, че при деца, които са консумирали туршии и други видове зимнина, приготвена с използването на аспирин, след това получават алергични реакции при използването на аспирин при заболяване Снимка: БГНЕС / Архив

Много домакини използват аспирин за консервиране, защото именно неговото използване предпазва течността в зимнината от помътняване

 Според много домакини аспиринът предпазва бурканите от излишно разпенване и вкисване и запазват по-дълго време зимнината, пише gotvach.bg

Затова в много страни домакините използват аспирина, когато приготвят различни видове зимнина за семейството си.

Наистина, аспиринът създава пагубна киселинна среда за бактериите, затова, ако го пуснете в кисели краставички, те ще изглеждат добре дълго време.

Салициловата киселина, която се съдържа в аспирина, влияе зле и върху лигавицата на стомаха, затова не се препоръчва използването на аспирин при приготвянето на зимнината.

Още повече, че в съчетание с алкохол аспиринът нанася силен удар по стомашната лигавица. Обикновено туршията върви с ракия или друг вид алкохол. Честата консумация на алкохол със зимнина, в която е добавен аспирин, може да доведе до гастрит. Хора с чувствителен стомах не трябва да използват аспирин при приготвянето на зимнина, нито да консумират такава.

В големи дози аспиринът не е подходящ изобщо за консумация, а при прекалено дълъг контакт с продуктите променя вкуса и аромата им.

При честа употреба на аспирина като консервант за зимнина може да се получи алергична реакция, тъй като той действа и като алерген.

Не се препоръчва консумацията на зимнина с аспирин от жени, които са бременни или кърмят, а също така и от хора, които страдат от астма, болести на черен дроб, бъбреци и храносмилането.

Особена вреда нанася аспиринът на малки деца, които консумират зимнина, направена с използването на това лекарствено средство.

Установено е, че при деца, които са консумирали туршии и други видове зимнина, приготвена с използването на аспирин, след това получават алергични реакции при използването на аспирин при заболяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук