Връх Вашингтон се готви за рекордно усещане за студ от -73°С

1
Изместването на полярния вихър ще донесе може би най-големия студ за сезона в североизточната част на Америка
Изместването на полярния вихър ще донесе може би най-големия студ за сезона в североизточната част на Америка

Изместването на полярния вихър ще донесе може би най-големия студ за сезона в североизточната част на Америка

Връх Вашингтон е известен с екстремните си метеорологични условия, но нахлуващият Арктически студ в Щатите може да съперничи на един дългогодишен рекорд, пише AccuWeather, цитирано от MeteoBalkans.

Полярният вихър ще предизвика падане на температурите до най-ниските им нива от години в цяла Нова Англия в края на тази седмица. Суровият студ, съчетан със силни ветрове, може да причини измръзване за минути.

Прогнозите са, че цялата сила на студеното време ще се разгърне в Нова Англия от петък следобед до събота с температури под нулата, които се очакват в обширна област.

Бостън ще изпита една от петте най-ниски температури в историята на метеорологията в събота сутринта, като се очаква живакът да слезе до 10 градуса под нулата по Фаренхайт (-23°С).

Но екстремният характер на предстоящия арктически студ ще бъде несравним на връх Вашингтон - най-високата планина в североизточните Съединени щати.

Според сайта AccuWeather и тяхната технология как се усеща температурата - RealFeel®, прогнозата е термометрите да паднат до 73 градуса под нулата на върха на високата 6288 фута планина в северен Ню Хемпшир в нощта на петък срещу събота сутринта.

Метеоролозите прогнозират, че действителната температура на планината Вашингтон ще достигне около 45 градуса под нулата, но поривите на вятъра над 85 mph (136 км/ч) ще изпратят температурите по скалата „Как се усещат в действителност – RealFeel” до нива, рядко наблюдавани на Земята. За сравнение, метеорологичният инструмент на марсохода Curiosity редовно наблюдава ниски температури от около 100 градуса под нулата по Фаренхайт (-73°С).

Прогнозираните скорости на вятъра – макар и интензивни – са далеч от рекорда за вятър за всички времена, поставен в планината на 10 април 1934 г. На тази дата е отчетен порив на вятъра от 231 mph (371 км/ч), най-високата скорост на вятъра, отчитана някога чрез анемометър, инструмент, предназначен да измерва скоростта на вятъра.

Въпреки това моделът за измерване „Как се усеща температурата на AccuWeather RealFeel®” може да достигне или надхвърли най-ниските нива, наблюдавани някога в планината.

Според главния редактор на прогнозата за времето на AccuWeather Джеси Ферел, най-ниската температура и заради леден вятър от 102,68 градуса под нулата по Фаренхайт (-74.8°С) е отчетена на 16 януари 2004 г. - рекорд за най-студения вятър в историята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    до 1
    свил си ми независимия никнейм, но щом си срещу сащ и брюкселската педерастия, може. относно статията: ДА ГО ДУХААТТТТТТТ. МИНУС 773 пак не са достатъчни.
  • 0
    1
    ...
    Малко е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари