Врачанин откри любопитна находка в стара библия

0

Известният врачански фотограф Васко Врачовски уцели за пореден път джакпота, заради страстта си към старинни предмети.

Той си купил стара книга, в която откри любопитна находка, съобщава BulNews.bg. Преди дни Врачовски попаднал на мъж, който събаря стари къщи във Врачанско.

Заради работата си мъжът често попада на различни ценни находки, които впоследствие разпродава. Човекът бил наясно, че фотографът изкупува стари и интересни предмети и за това му предложил стара немска протестантска библия.

Васко огледал книгата, която била със слепени от влага страници, и я купил за 8 лева. Изданието било доста рядко, от 1848 година. След като започнал да разгръща страниците, Врачовски с изумление открил, че това не е единственото ценно в библията.

Между листите имало пари. След по-щателен оглед станало ясно, че на 5 места в книгата били скрити банкноти. Те били с номинал от 1 американски долар. Макар само по себе си това да не е особено голямо състояние, все пак реално фотографът купил библията за по-малко пари, отколкото открил между кориците й.

Врачовски е познат в града и околията със страстта си към старинните предмети. Често той ги използва за декор на своите уникални снимки. Според негови приближени, той има набито око и често купува уникални вещи на безценица.

Източник: BulNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари