Володимир Зеленски: Украйна ще произведе един милион дрона

0
Дроновете играят ключова роля в сраженията с Русия
Дроновете играят ключова роля в сраженията с Русия Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Дроновете играят ключова роля в сраженията с Русия

Украйна ще произведе догодина един милион дрона, като ще надмине сегашните производствени нива, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Зеленски каза това на годишната си пресконференция в Киев.

Украйна работи за увеличаването на способността си да произвежда оръжия на своя територия, откакто руските сили нахлуха в Украйна през февруари миналата година. Дроновете играят ключова роля в сраженията с Русия и се използват масово както от Киев, така и от Москва, отбелязва Ройтерс.

"Що се отнася до производството, ще произведем един милион дрона догодина. Ще направим един милион. Ще направим всичко възможно, за да стане. Знам, че така ще стане", каза Зеленски.

Откакто руските сили нахлуха в Украйна, производството на дронове в Украйна набра темпове, като десетки компании разработват и произвеждат различни модели дронове. Украински военни командири казват, че са нужни повече усилия в тази насока.

Зеленски призна, че са налице предизвикателства и че правителството му и военните работят по въпроса как да модернизират логистиката от съветско време и други процедури, за да гарантира бързо и лесно снабдяване с дронове на украинските войници, намиращи се на бойното поле.

Зеленски каза също, че Украйна обмисля как да увеличи производството на своя територия на артилерийски снаряди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Тъп
    Наркоман
  • -3
    6
    До 4
    Сигурен съм,че нито един русофил не му вярва и го мрази от дъното на душата си за това,което причинява на тяхната матушка Росия..
  • -3
    5
    До 2
    То бива да си червен,ама толкова не предполагах...
  • 1
    4
    Атанад
    Смешник.Още ли му вярват.
  • 0
    3
    Железняк
    Не можа да го каже без да заеква. Третия рейх се руши. Това означава, че ще излезат много ужасни факти на бял свят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари