Володимир Зеленски: С блокирането на украинско зърно, Русия осъди света на глад

1
За целия свят износът на зърно от Украйна е една от основните гаранции за стабилност
За целия свят износът на зърно от Украйна е една от основните гаранции за стабилност

За целия свят износът на зърно от Украйна е една от основните гаранции за стабилност

За целия свят износът на зърно от Украйна е една от основните гаранции за стабилност. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, цитирано от „Укринформ“.

Той почете Световния ден на прехраната, който се отбелязва на 16 октомври. Този ден е установен в памет на създаването на специалната структура на ООН, занимаваща се с бедността и глада – ФАО. Това е Организацията по прехрана и земеделие към Обединените нации.

"В продължение на десетилетия светът работи за разрешаването на проблема с глада. И едва ли някой от създателите на ООН е могъл да си помисли тогава, че през XXI век всички ние по света отново ще бъдем принудени да се борим със заплахата от масов глад, при това изкуствен глад! Глад, за който е отговорна само една държава в света – Русия – и нейната терористична война срещу свободния свят", заяви държавният глава.

"Когато Русия блокира нашите украински пристанища и прекъсна нормалните вериги за доставка на храни, тя върна света в ситуация, сякаш тези десетилетия работа за международна продоволствена сигурност никога не са съществували."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Шибан евреин и наркоман!
    И Ти осъди народа си на смърт и да бягат по другите държави като давещи се плъхове, но за всичко ти е виновна Русия. Мръсен наркоман, дано те докопат блядовете, теб и цялата ти рода да изб.ят.Само хленчиш и търсиш откъде да ти пратят милиарди, които няма да си жив, като дойде време да се връщат, защото Усрайна ще е затрита, по един или друг начин!
  • 3
    5
    Bg1234
    Пристанищата си ги блокирахте самите вие Зеленски,като разхвърляхте безразборно мини по цялото си крайбрежие а сега ревете и се оправдавате с Русия.
  • 15
    4
    До деан
    А имаш ли идея как да изгоним усраинските курви от БЪЛГАРИЯ! Ти усрайната не я мисли тоя брадатия резак дооостатъчно реве като вдовица за ХУЙ!
  • -8
    3
    деян
    То и аз не харесвам Зеленски, ама имате ли някава идея как да изгоним руснаците от Украйна? После пак ще си обиждаме Зеленски наволя.
  • 10
    2
    Хохлите усраинци
    Еби си майката усраински рязан клоун! Скапан недоносен нагъл евреин. Иди нахуй сука бляд! Ако не беше усраина света нямаше да го има така ли нагло брадясало третополово рязано изчадие???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари