Володимир Зеленски продължава всеобщата мобилизация в Украйна

3
Президентът е издал укази, с които военното положение и мобилизацията да бъдат удължени с още 90 дни след 19 февруари
Президентът е издал укази, с които военното положение и мобилизацията да бъдат удължени с още 90 дни след 19 февруари Снимка: Facebook

Президентът е издал укази, с които военното положение и мобилизацията да бъдат удължени с още 90 дни след 19 февруари

Володимир Зеленски внесе във Върховната рада законопроекти за одобряване на президентски укази за удължаване на военното положение и за удължаване на срока за всеобща мобилизация, съобщава РБК-Украйна, цитирана от Агенция Фокус.

Според проектите военното положение и мобилизацията ще бъдат удължени с още 90 дни след 19 февруари.

Припомняме, че Украйна въведе военно положение сутринта на 24 февруари 2022 година след началото на пълномащабна руска инвазия.

Съгласно закона за военното положение, на територията на Украйна се въвежда задължителна трудова служба, отчуждаване на лично имущество, ограничение на движението, полицейски час, забрана за продажба на оръжие и алкохол, забрана за масови прояви и стачки, ограничения върху работата на съобщенията и Интернет, както и забрана на наборниците да сменят местожителството си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    tom
    Palen tapanar
  • 4
    3
    123
    Е ти за 1г. не успя ли всеобщо да мобилизираш всички мъже годни за тази работа, че още продължаваш ? Братята бая ви опухаха ми се струва.
  • -9
    2
    давай вова
    За свободу, мачкай руския и чеченски агресор и башибозук
  • 5
    1
    Sтанко
    Предай се клоун - грабвай си куфарите и бягай далече! Не се прави повече на мъж, защото си продаден и обречен - краварски курбан!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари