Киев иска да мобилизира и украински мъже, живеещи в чужбина

1
Рустем Умеров: Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно
Рустем Умеров: Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Рустем Умеров: Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно

Министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров, търсейки още украински войници, иска да призове също и живеещи в чужбина украински мъже да отбият военна служба през следващата година, предаде ДПА.

Украинците на възраст между 25 и 60 години, живеещи в Германия и в други страни, които са годни за военна служба, ще бъдат помолени да се явят в центровете за набиране на военнослужещи, каза Умеров в коментар, цитиран вчера от германски медии, сред които вестник "Билд", телевизия "Велт" и "Политико".

Министърът заяви, че отправя "покана", но даде да се разбере, че ще има санкции, ако някой не се съобрази с това искане. "Все още обсъждаме какво трябва да се случи, ако те не дойдат доброволно", допълни той.

Украинските военни биха искали да мобилизират още 450 000 до 500 000 военнослужещи, за да отблъснат руските войски, но условията на финансовата и политическата рамка все още не са изяснени. Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече мобилизацията "чувствителен въпрос".

Умеров заяви, че в случая е важна справедливостта. В бъдеще на засегнатите трябва да е ясно предварително как ще бъдат обучени и екипирани, къде и кога ще служат и кога ще бъдат освободени. Въпреки забраната много украински мъже са заминали за чужбина преди евентуално да получат призовки за военна служба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Уважаеми руски мужици,
    Бе оставете поне 100 - 200 млади украински момчета за разплод, че както сте ги подкарали, ще трябва шибани чифути и мюсюлмански „бежанци“ да заплождат украинските кобилки!
  • 4
    2
    Sтанко
    А тагаренковци - доброволци - искате ли да мобилизирате, че се сещам за един сигурен???
  • 10
    1
    За Зеленски и Киев
    Зеленски и Киев искат май да избивт всички украинци от мъжки пол.Въпросът е реторичен: Кой ще насели Украйна или бъдещата държава Разделнаякрайна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари