Володимир Зеленски отправи критика към западните лидери

0
Украинският президент: Единственото, което ви интересуваше, беше икономиката
Украинският президент: Единственото, което ви интересуваше, беше икономиката

Интересуваше ви само икономиката

Украинският президент Володимир Зеленски отправи язвителна критика към своите западни колеги по време на обръщение към германския парламент.

Той заяви, че докато руските сили са се събирали на украинската граница преди инвазията, западните лидери са действали твърде бавно и не са направили достатъчно далеч, за да възпрат Русия, пише Sky News.

„Единственото, което ви интересуваше, беше икономиката”, каза той. Зеленски разкритикува нежеланието да се позволи на Украйна да се присъедини към НАТО, като каза, че „няма място за нас на тази маса“.

Украинският президент призова Германия да поеме водеща роля и да сложи край на войната.

Президентът призова за нови санкции срещу Москва

Президентът на Украйна Володимир Зеленски за пореден път подчерта значението на суверенитета и териториалната цялост на страната си в хода на продължаващите преговори с Русия.

"Моите приоритети в преговорите са абсолютно ясни: край на войната, гаранции за сигурността, суверенитета, възстановяването на териториалната цялост, реална защита на нашата страна", заяви Зеленски във видеопослание, публикувано от президентството на Украйна.

Продължават преговорите между Русия и Украйна

Подчертавайки, че Русия продължава да извършва военни престъпления в Украйна, Зеленски коментира, че руската икономика все още е в състояние да поддържа военната си машина.

"Светът трябва най-накрая официално да признае, че Русия се е превърнала в терористична държава", каза той.

Украинският президент призова международната общност да наложи нови санкции срещу Москва и да окаже по-голяма подкрепа на страната му, за да спре руската окупация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    lo6o
    Така му се диктува да говори, той е само един актьор, който трябва да го изиграе срещу съответното заплащане. Украинците сами ще си го ликвидират, независимо къде ще се опита да се скрие и това се е знаело предварително от "възложителя". Да се разтури циганския катун, че арабите, сирийците и афганистанците не им вършат работа в Зап. Европа - само ядат, друсат и клецат, а славянските женички са по-сгодни - и хубави и работливи, че и сами с деца. Ох, на дяда !! Ама, ще има изненада !
  • 7
    4
    123
    Тоз не спря иска световна воина
  • 11
    3
    123
    Нали беше на ръба на победа, нали твоите герои държаг Русия в шах ?!?! Да не се окаже , че вашата и на запада пропагандата не струва и жълти стотинки ? Кой ще те пусне в нато бе дришльо? Никой не иска бомби и ракети в двора си заради фашистката ти корумпирана кочина. Само плещиш хейт незнайно откъде. Нещастник !
  • 11
    2
    Русе
    И освен това, целенасочено се стреми да предизвика световна война.
  • 11
    1
    Който и да е
    Няма как да станат нещата, тези сами инициират терора над мирното население с такива изказвания. Не подкрепям Русия, но украинците пускат само лъжлива информация и омраза. Този наркоман, не е в позиция да поставя условия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари