Володимир Зеленски оповести доходите си за две години

1
Президентът на Украйна отбелязва, че доходите му са намалели
Президентът на Украйна отбелязва, че доходите му са намалели Снимка: Facebook

Президентът на Украйна отбелязва, че доходите му са намалели

Президентът на Украйна Володимир Зеленски оповести доходите си за две години, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Тази стъпка цели да насърчи прозрачността и изкореняването на корупцията в страната.

В пост, качен на сайта на президентството, Зеленски отбелязва, че доходите му са намалели през 2021 г. и са белязали още по-голям спад през 2022 г., когато Русия нахлу в Украйна. За първи път Зеленски оповестява публично доходите си.

През 2021 г., година преди руската инвазия в Украйна, Зеленски и семейството му съобщиха за доходи от 10,8 милиона хривни (286 168 долара), което е по-малко от 12-те милиона хривни, които те декларираха през предходната година.

Данните за доходите през 2021 г. включваха и приходи от продажбата на правителствени облигации за сума, възлизаща на 142 000 долара.

През 2022 г. доходите на семейството на Зеленски са намалели на 3,7 милиона хривни заради по-малко постъпления, заради войната, от отдаване под наем на притежаван от него недвижим имот.

Зеленски призова държавните служители да оповестят доходите си, като част от усилията за увеличаване на прозрачността и елиминиране на корупция в момент, в който Украйна се опитва да изпълни изискванията по пътя за еврочленството ѝ.

Западните съюзници, предоставящи на Украйна оръжия и финансова помощ, както и международни организации, като Международния валутен фонд, също поискаха гаранции, че Киев полага усилия, за да елиминира корупцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Карл Юнг до коментар №3...
    Хапчетата, Bonkerz, хапчетата! Статията е за доходите на Володимир Зеленски, бъркаш темите, хората и статиите!
  • 0
    3
    Bonkerz
    През 2015 г. приходите на руския президент Владимир Путин възлизат на 8,9 млн. рубли (118745 евро), става ясно от декларация на държавния глава. Путин громи Запада, облечен с италианско яке за 12 000 евро, в реч пред 80 000 на "Лужники" - 19.03.2022 В странна фотосесия във фитнеса на президентската резиденция в Сочи Путин напомпа мускули. Долнището на анцуга струва 1 425 долара, според Quartz. Анцугът е на италианската луксозна марка Loro Piana. Долнището на анцуг модел Portland е направено от 50% коприна и 50% кашмир. Путин, естествено, носеше и горнище на Loro Piana, с което цената на екипа му за тренировката възлиза на 3 200 долара, без тениската и маратонките. - 03 сеп 2015.
  • 3
    2
    до 1
    скоро в украинската територия валутата ще е рубла
  • 9
    1
    доктор томов
    Моля, пишете грамотно и като не го знаете проверете !!!!!!! Не се пише хривни, а валутата на Украйна и Украинска гривня.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари