Володимир Зеленски иска Русия да плати за възстановяването на Украйна

1
Той призова да се използват част от милиардите долари замразени руски активи
Той призова да се използват част от милиардите долари замразени руски активи Видео: Euronews Bulgaria

Той призова да се използват част от милиардите долари замразени руски активи

Президентът Володимир Зеленски използва времето си в Давос, за да обърне фокуса на участниците върху няколко въпроса, свързани с войната с Русия.

Той призова част от милиардите долари руски активи, конфискувани от международни банки, да бъдат изплатени за възстановяването на Украйна. Към момента са замразени руски активи на стойност около 350 милиарда долара. Идеята среща подкрепа от Обединеното кралство.

"Трябва да мислим по посока, че вече сме замразили тези активи. Въпросът е какво трябва да направим след това? Има правен, морален и политически аргумент... когато Путин започна тази незаконна инвазия, светът се промени и ние трябва да се променим с него. Признаваме, че сме в един по-опасен, несигурен и труден свят и затова трябва да сме готови да помислим как да използваме тези ресурси, за да помогнем на Украйна.", заяви Дейвид Камерън – министър на външните работи на Великобритания, предаде Euronews Bulgaria.

Трябва да мислим по посока, че вече сме замразили тези активи. Въпросът е какво трябва да направим след това? Има правен, морален и политически аргумент... когато Путин започна тази незаконна инвазия, светът се промени и ние трябва да се променим с него. Признаваме, че сме в един по-опасен, несигурен и труден свят и затова трябва да сме готови да помислим как да използваме тези ресурси, за да помогнем на Украйна.

"Имаме нужда от замразени активи, а не от замразени конфликти. Това е пътят напред. Това е начинът да изпратим ясно послание към всички по света, че ако се осмелите да нарушите правилата, ще си платите", заяви Дмитро Кулеба – министър на външните работи на Украйна.

Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова определи като, цитирам, „пиратство от XXI век” предложението на САЩ за конфискуване на 300 милиарда долара замразени руски активи.

Отговорът на глобалната финансова общност за използването на печалбите от замразени активи ще бъде “смесен“ на фона на опасенията за превръщането на централните банки и валути в „оръжие“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    13
    ахахахахаха
    Абе тея хохли укробоклуци как може да са толкова нагло племе? Нито имат авторитет, нищо нищо, самозатриха си държавата и народа и сега са в позицията на искащи. Искащи какво? Християни се пишат уж, да избиват други Християни като тях (българските и руските етноси в хохолската им държава)... това е голям грях. Сега си получават заслуженото, вместо да реват, по-добре да се радват, малко по-достоен да изглежда края им.
  • 9
    12
    Молба
    въЗзЗзсички фенове на Дзеленски молим да се строят пред паметника на свободата в Русе за да ги изпратим тържествено като доброволци в Украяяаана..... Да се върнат окичени с лаврите на победата с пари и ако някой се върне да е без патерици.
  • 9
    11
    към втори
    Като гледам минусите ти е ясно кое на къде отива..
  • 12
    10
    песимист
    Много му се иска ,но няма да стане,тъй като това ще доведе до сериозен размисъл от всички страни къде да си държат валутните и златните резерви, а това ще доведе до фалит на всички "западни" банки!!!
  • 10
    9
    Spermaman
    На Зельоний попугГей има ли поне едно изречение да е казал в което да няма думата "искам"?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари