Володимир Зеленски: Има опасност Русия да симулира инцидент в АЕЦ "Запорожие"

0
Киев и Москва се обвиниха взаимно в заговор за нападение срещу централата
Киев и Москва се обвиниха взаимно в заговор за нападение срещу централата Снимка: БГНЕС / ЕПА

Киев и Москва се обвиниха взаимно в заговор за нападение срещу централата

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е "единственият източник на опасност" за най-голямото ядрено съоръжение в Европа - атомната електроцентрала в Запорожие.

В нощното си видеообръщение той отново предупреди, че Русия планира да "симулира атака срещу централата", която от една година е окупирана от руски войски. Във вторник Украйна и Русия се обвиниха взаимно в заговор за нападение срещу централата.

"Имаме информация от нашето разузнаване, че руските военни са поставили предмети, подобни на експлозиви, на покрива на няколко енергоблока на атомната електроцентрала в Запорожие. Вероятно това им е необходимо, за да симулират нападение срещу централата. Или пък може да имат някакъв друг сценарий. Но във всеки случай светът вижда - и не може да не види - че единственият източник на опасност за Запорожската атомна електроцентрала е Русия. И никой друг", заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    правописна грешка
    в заглавието на статията има правописна грешка, ето го правилния вариант: "Володимир Зеленски: Има опасност украйна да симулира инцидент в АЕЦ "Запорожие"
  • 4
    10
    Дейзи
    Укрите правят зулуми и ги приписват на Руснаците. Вече и Европа го разбра и ни им вярват
  • -1
    9
    До 4
    Ти помисли, кой го е набил на майка ти и до къде,за се пръкнеш такъв......
  • -2
    8
    браво героям слава
    Истински мъжкар, направил ботокса да изглежда смешен
  • 1
    7
    Тоз
    Е буклук ама лошото че има хора които му вярват .ако наистина са го поканили да дойде в нашата страна ще гласувам за оставка на това правителство . Верно казват от възраждане че са правителство на САЩ .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари