Сергей Лавров обяви, че Путин е готов за среща с Байдън

1
Външният министър отхвърли спекулациите за използване на ядрено оръжие от страна на Москва
Външният министър отхвърли спекулациите за използване на ядрено оръжие от страна на Москва Снимка: БГНЕС / ЕПА

Външният министър отхвърли спекулациите за използване на ядрено оръжие от страна на Москва

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли твърденията, че САЩ са отворени за разговори, но Москва ги отказва, предава Mediapool.bg.

"Това е лъжа. Досега не сме получили никакви сериозни предложения за осъществяване на контакт", каза той, цитиран от Ройтерс. Лавров обяви, че Русия няма да откаже среща между президента Владимир Путин и президента на САЩ Джо Байдън в рамките на предстояща среща на Г-20 и би разгледала такова предложение

Министърът на външните работи на Русия отхвърли спекулациите за евентуално използване на ядрени оръжия от страна на Москва, като заяви, че тя би могла да го направи, само ако е изправена пред неминуема гибел, допълва АП.

Сергей Лавров днес заяви, че руската ядрена доктрина предвижда "изключително ответни мерки с цел да се предотврати унищожаването на Руската федерация в резултат на преки ядрени удари или използването на други оръжия, които пораждат заплаха за самото съществуване на руската държава".

Русия отричаше в продължение на два месеца, че се готви да нападне Украйна, а след това отричаше, че целта е анексиране на украински територии.

В изказване по телевизия "Русия-1" Лавров обвини Запада, че разпространява спекулации за предполагаемите намерения на Русия да използва ядрено оръжие, и призова САЩ и техните съюзници да "проявят максимална отговорност в публичните си изявления" по темата.

Руският президент Владимир Путин заяви готовността си да използва "всички налични средства" за защита на руската територия. Западът възприема това като опит Украйна да бъде принудена да спре офанзивата си за отвоюване на четирите региона, които Русия анексира по-рано този месец след организирани спешни "референдуми"

Шефът на руската дипломация каза, че САЩ де факто отдавна участват в конфликта в Украйна и въоръжават украинската армия. "Те не само въоръжават Зеленски и неговия режим, те им предоставят разузнавателни данни от спътници".

Руският външен министър изключи възможността Русия да допусне ситуация, в която Киев да създава постоянна опасност за сигурността на страната му, включително присъединяването на Украйна към НАТО и разполагането на нейна територия на оръжия, които сами по себе си ще представляват такава заплаха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    No one
    Много ви се промени мнението от февруари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари