Волен Сидеров: Ще се коалирам с всеки, който се припознае с моята предизборна програма

0
Сидеров предлага референдуми за НАТО и договорите с ЕС
Сидеров предлага референдуми за НАТО и договорите с ЕС Снимка: БГНЕС

Ще се коалирам с всеки, който се припознае с моята предизборна програма

Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров по време на изявление пред журналисти, в което той представи програмните намерения на партията за предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Основните три глави в тази програма са за смяна на енергийната система, привличане на истински инвеститори, трябва да се прекратят всички концесии, които изнасят българското подземно богатство. В момента България не е суверенна държава. Първата работа на новото служебно правителство беше служебният премиер да се срещне с посланика на САЩ“, каза Сидеров.

Той предложи да се смени закона за референдумите, така че народът наистина да бъде питан. „След което да попитаме следните въпроси - дали България трябва да бъде член на НАТО, трябва ли да има у нас чужди бази, трябва ли да се преразгледат договорките с ЕС, които са в ущърб на България“, обясни Сидеров.

Той подчерта, че България и Черно море трябва да бъдат обявени за зони на мира.

Трябва да се разтури целият състав на спецслужбите и МВР. Трябва да се разгледа статута на всички чужди НПО-та. Трябва да има преработка на НК и НПК, така че българинът да се чувства спокоен в своя доми да може да се защити. Ако се случи нещо, да знае, че ще бъде наказан престъпника, а няма да бъде оправдан“, добави той.

Ще се коалирам със всеки, който припознае тези точки. Не ме интересува как се казва, нито дали досега е правил грешки. Важното е да кажеш съжалявам. И най-големият грешник може да бъде простен, ако каже „покайвам се, сбърках“, подчерта Сидеров.

„Депутатското място е последното място, на което държа. Не знам досега да се е отказал някой от МВРО от депутатското си място. Въпросът, който ми задавате е към ВМРО – те припознават ли тези основни принципни точки“, отговори Сидеров на въпрос дали е готов да се съобрази с ВМРО .

„Аз не съм състезател по висок скок. Тоест моята идея и амбиция е не да прескачам нещо, а да се обърне внимание на това, което съм написал. Смятам, че тази колониална, подчинена, несуверенна система, в която живеем, да се промени. Аз съм твърдо убеден в тези принципи“, каза още лидерът на „Атака“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари