Красимир Каракачанов: За мен темата Волен Сидеров е приключена

0
Нито ще му влизам в тона, нито ме интересува какво говори, заяви лидерът на ВМРО
Нито ще му влизам в тона, нито ме интересува какво говори, заяви лидерът на ВМРО Снимка: БГНЕС

Има ли шанс предложението на ГЕРБ за 1 лев субсидия да бъде прието от парламента? Въпреки че много от партиите в Народното събрание отхвърлиха тази идея, ВМРО е готова да подкрепи предложението.

Това заяви в ексклузивно интервю за телевизия Европа вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Готова ли е ВМРО да работи отново с АТАКА и готви ли се ново патриотично обединение?

ВМРО е готова да подкрепи лансираното преди дни от ГЕРБ предложение партийната субсидия да бъде намалена от сегашните 11 до 1 лев за глас. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов:

Ние сме готови да подкрепим и това предложение. 1 лев субсидия? Да, готови сме! В края на краищата предложили са го нашите коалиционни партньори. Ние отдавна предлагаме, от 2016-та, казва конкретното предложение тогава.

Все пак следва да има дебат по въпроса колко е най-оптималният размер на субсидията, подчерта вицепремиерът.

Красимир Каракачанов:

Според Вас ако е толкова ниска субсидията, това не създава ли предпоставки за някакви сенчески интереси зад партиите? Ето, Вие го казвате. Има аргументи в едната, има аргументи в другата посока. Нека оставим този въпрос да го реши парламента. Ние сме готови да подкрепим всяко разумно предложение. Но тези 11 лева са много и тези десетки милиони, които се дават на някои партии също са много. И това дразни обществото.“

Каракачанов коментира и скандалите в малката коалиция „Обединени патриоти“ и по-конретно разминаванията по оста ВМРО-АТАКА. Припомняме, че в неделя напрежението стигна до там, че Волен Сидеров да поиска оставката на вицепремиера заради, цитирам, „милиони, изхарчени за охрана на гей-парада“.

Красимир Каракачанов:

Ние имаме желание коалицията да работи, да няма тези дребни дрязги на основа завист. Но с тези хора можете ли да седнете заедно отново, бяхте доста обиден? Малко трудно, но не съм злопаметен човек. Но не и невъзможно? Не е невъзможно. В крайна сметка изборите минаха, вотът на хората показа кой кой е в Обединени патриоти. Какво е нужно, за да заработите отново с АТАКА. Волен Сидеров да Ви се извини? Не, не искам да ми се извинява. Казах Ви, за мен темата Волен Сидеров е приключена. Нито ще му влизам в тона, нито ме интересува какво говори.“

За предстоящите местни избори наесен, ВМРО има желание да работи заедно с партията на Валери Симеонов НФСБ. Също така към момента се водят преговори и с други политически формации, съобщи още Каракачанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари