Войници и полицаи „разреждат“ летовниците по италианските плажове

0
Италианските карабинери обикалят и плажовете, за да призовават туристите да спазват дистанция
Италианските карабинери обикалят и плажовете, за да призовават туристите да спазват дистанция Снимка: БГНЕС

В Сицилия търсят 50-има мигранти, избягали от лагер под карантина

Мобилизираните като за война сили за сигурност на о. Сицилия успяха да изловят 139-ма от избягалите в неделя от лагера под карантина край град Калтанисета към 190 мигранти, пише Монитор

Според здравните власти те са най-вече от Африка, не били заразени с коронавирус, направените им тампони били все отрицателни, но жителите на острова въобще не взеха на сериозно това твърдение. И съответно се затвориха по домовете си в очакване, че и останалите петдесетима мигранти от лагера за бежанци ще бъдат намерени и върнати под стража до изтичането на карантината и разселването им далеч от Сицилия.

Междувременно с контрола на спазването на допълнителните мерки на правителството за ограничаване на разпространението на „Ковид-19“ освен полицията, се зае и армията. Така в неделния ден смесени патрули се появиха по редица плажове на безкрайната брегова линия на Италия, за да „разреждат“ летуващите. В градовете пък се засили особeно контролът в обществения транспорт, където е задължително носенето на предпазни маски. Така на зорките погледи на униформените съгледвачи в Милано не убягнаха 14-ма пасажери на метрото, които олекнаха до един с по 400 евро – глобата за не носене на най-елементарното сред защитните средства срещу коронавируса.

През отминалия уикенд бяха глобени много младежи, вилнеещи на големи групи в зоните за нощен живот на Рим, Милано, Флоренция и други големи градове. Засилените мерки за контрол са продиктувани както от останалото макар и на ниски нива постоянно равнище на заразата в страната, така и от опасенията тя да бъде внесена отвън от летовници или сезонни работници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук