Воините на Калагия представиха уменията си в турнир по ушу

0

В надпреварата се включиха над 40 състезатели

Малки и големи възпитаници на СК „Калагия“ Русе представиха наученото през годината в традиционния турнир по ушуВоините на Калагия“ и детския турнир за начинаещи "Кунг-фу Панда".

В надпреварата се включиха над 40 състезатели, сред които представители на клубовете от Тутракан и Кубрат, оценявани от 11 съдии.

Целта на организаторите е чрез спортните състезания да се подпомогне възпитаването на уважение и етика, да се изгради сила на ума и духа, да се развият творческите заложби и уменията да се комуникира хармонично в социална среда. И най-важното за калагийците - да опознаят и победят себе си, за да служат на доброто.

Проведена бе и официална церемония в чест на абитуриентите калагийци с поднасяне на символични подаръци и благопожелания за успех по новия им път. Грамоти и плакети от името на Общински младежки дом – Русе получиха:

• Тома Апостолов - трикратен европейски шампион и съдия в турнира, Спортист № 2 на България по ушу и носител на купата на Българска федерация по УШУ за международни успехи;

• Дзиаци Ванг - двукратен европейски шампион, който направи и видео обръщение към участниците в турнира от Нидерландия;

• Александър Чокоев - европейски и национален медалист.

И тримата са участници в уникалните спектакли на Асоциация Калагия и ОМД, отличени са от БФУШУ с Купи за международни спортни успехи 2014 -2019 и от кмета на Община Русе Пенчо Милков за високи спортни постижения.

Сред абитуриентите със специално признание бе и Александра Йорданова, спечелила трето място в националния кръг на световното състезание "Китайски езиков мост". Тя е представила китайската култура с компилация от няколко вида изкуство, включително ушу и тайчи. Александра е най-младият талант с високи постижения за краткия си стаж.

Събитието се организира съвместно от Асоциация СК „Калагия“, Общински Младежки дом - Русе и Ученическа спортна школа - Русе.

*Спортен клуб „Калагия“ е създаден през 1989 г. Основател, председател и главен треньор е Мария Неделчева. Тя е двукратен европейски шампион, носител на Купа за международни успехи "Състезател № 3 на България за периода 2014 -2019" и на плакет "Заслужил треньор на Русе" през 2021 г.

Зам.-председател и зам. главен треньор на клуба е Искра Бонева. Тя е двукратен европейски вицешампион, носител на Купа за високо спортно майсторство в ушу в международни състезания - от БФУШУ за периода 2014 -2019 и отличие от кмета на Община Русе през 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари