Военноморският командир на НАТО е на официално посещение в България

0
Акцент беше поставен върху предното присъствие на НАТО в Черноморския регион
Акцент беше поставен върху предното присъствие на НАТО в Черноморския регион

Вицеадмирал Кийт Блънт се срещна с Началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов се срещнаха с командира на Военноморското командване на НАТО вицеадмирал Кийт Блънт, който е на официално посещение в страната до 11 май. Това съобщиха от пресцентъра на военното министерство, предаде БТА.

По време на разговорите беше обсъдено изменението на средата за сигурност в Черноморския регион и произтичащите от войната в Украйна заплахи за страните членки на НАТО в морския домейн.

Вицеадмирал Блънт беше запознат с текущите процеси, свързани с развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България. Разгледани бяха също дейностите и етапите по изграждането на допълнителен отбранителен потенциал на Алианса за засилване на военното присъствие по източния фланг, както и 360-градусовия подход за реагиране при заплахи във всички домейни.

Акцент беше поставен върху предното присъствие на НАТО в Черноморския регион. Съвместяването на националните способности в морския домейн с колективните механизми за отбрана намери отзвук при обсъждането на изграждане на морски координационен център във Варна като част от структурата на силите на Алианса по източния фланг. Изтъкната бе необходимостта да бъдат продължени инвестициите в отбраната на национално ниво, като се поддържа постоянен баланс между възможностите на държавата и нуждите на видовете въоръжени сили.

Визитата на вицеадмирал Блънт ще продължи утре във Варна, където ще се срещне с командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари