Военна техника тръгва по пътищата на страната

0
Три дни самолети ще кръжат над София
Три дни самолети ще кръжат над София Снимка: Булфото / Архив

Военна техника ще се движи утре по пътищата на страната. Поводът е предстоящият 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Военната техника ще се придвижва от градовете Сливен, Ямбол, Казанлък, Карлово, Асеновград, Стара Загора, Плевен и Благоевград до летище „Доброславци“, съобщиха от Министерството на отбраната.

От 3 до 6 май 2018 г. ще се проведат полети на вертолети и самолети на българските ВВС, с прелитане на малка височина над град София, площад „Княз Александър I“, във връзка с подготовката и провеждането на военния парад в Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

На 3 и 4 май тренировките ще състоят сутринта между 10 и 11 часа, а на 5 май самолети ще облитат небето над София между 10 и11 часа, 14 и 15 ч., а между 18 и 20 часа с прелитане над Националния стадион „Васил Левски“ ще бъде отбелязана 70-ата годишнина от основаването на Централния Спортен Клуб на Армията (ЦСКА).

В Деня на Храбростта и празник на Българската армия, на 6 май вертолети и самолети на българските ВВС ще прелетят над площад „Княз Александър I“ в София от 10.00 ч. до 11.00 ч., като по този начин ще се включат във военния парад.

От Министерството на отбраната припомнят на гражданите, че е забранено използването на въздушното пространство от дистанционно управляеми летателни системи (дронове) в периода на провеждане на тренировките на ВВС и по време на военния парад. Забраната е въведена с цел гарантиране на безопасността на участващите военни вертолети и самолети, както и за да бъде предотвратен възможен нежелан инцидент в район със струпване на много хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари