Военна техника ще премине транзитно през България в следващите дни

1
В съответствие с предварителен полетен план ще бъдат изпълнени и полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа
В съответствие с предварителен полетен план ще бъдат изпълнени и полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа Снимка: btvnovinite.bg / архив

В периода от 5 до 7 април ще се извърши придвижване на техника по републиканската пътна инфраструктура и с железопътен транспорт

Автоколони, превозващи военна техника, ще преминат транзитно през страната ни в посока от Гърция към Румъния. По същия маршрут ще се извършат и военни превози с железопътен транспорт, съобщават от министерството на отбраната.

В съответствие с предварителен полетен план на 7 и 8 април ще бъдат изпълнени полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа от Румъния до учебен полигонНово село“ и обратно. Полетите ще бъдат изпълнявани в рамките на съвместната българо-американска подготовка “Joint Training”.

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    До 1 - Иване, Вие сте прост. Така сте роден. Това е съдбата Ви.
  • -7
    1
    Иван
    Всичките да паднат в дунава
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари