Военна мобилизация не се обсъжда в Русия

0
Според Генадий Зюганов изходите са два - или победа, или поражение
Според Генадий Зюганов изходите са два - или победа, или поражение Снимка: ТАСС

Според Генадий Зюганов изходите са два - или победа, или поражение

Засега в Кремъл не се обсъжда обявяването на военна мобилизация в Русия. Това заяви пред журналисти Дмитрий Песков – говорител на руския президент Владимир Путин, предава БНР.

На фона на успешното контранастъпление на украинската армия в Харковска област в Москва все по-често се чуват гласове в подкрепа на идеята за обявяване на частична или всеобща мобилизация.

По време на днешното пленарно заседание на Държавната дума лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов заяви: “Военно-политическата операция против нацистите, бандеровците и фашистите в Украйна прерасна в пълноценна война, която ни обявиха американците, натовците и обединена Европа, посочи Зюганов и допълни, че за разлика от специалната операция войната не може да бъде прекратена.

“Можете да обявите спецоперацията и след това да я прекратите. Не можете да обаче да прекратите войната, даже ако пожелаете. Ще ви се наложи да стигнете докрай. Тя има два изхода. Или победа, или поражение. Въпросът с победата в Донбас е въпрос на историческото ни оцеляване”, каза Зюганов.

Вчера депутатът от Държавната дума и член на комитета по сигурност Михаил Шеремет заяви, че без пълна мобилизация и поставяне на икономиката на военни релси е невъзможно постигането на целите на така наречената от руските власти специална операция.

По думите му днес обществото трябва да бъде максимално мобилизирано и целеустремено към победата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ivo
    КОМУНЯГИТЕ ТРЕПЕРЯТ , ЩОТО НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО С/У КРЕМЪЛ НАРАСТВА ! НЯМА ВОЙСКА И ВЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ФРОНТА И НА ПУТИН МУ СЕ КЛАТЯТ КРАКАТА !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари