Военен парад на 6 май няма да има

0
Ген. Мутафчийски съобщи, че относно този въпрос щабът не е имал абсолютно никакви разногласия с Министерство на отбраната
Ген. Мутафчийски съобщи, че относно този въпрос щабът не е имал абсолютно никакви разногласия с Министерство на отбраната Снимка: БГНЕС / архив

Тази година няма да има военен парад за 6 май, така, както се провеждаше през минали години, съобщи на брифинга тази сутрин ръководителят на оперативния кризисен щам ген. Венцислав Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски съобщи, че относно този въпрос щабът не е имал абсолютно никакви разногласия с Министерство на отбраната, предаде репортер на БГНЕС.

Военният парад не може да се проведе по обективни причини – провеждането на парад и събирането на хора е невъзможно, а и подготовката му по принцип трае един месец. Появиха се идеи да се събират блокове от курсанти от военните училища, които да проведат строй във Велико Търново, но това също не е удачно, тъй като студентите са от различни краища на страната, и тази идея отпадна.

Българската армия има какво да покаже по телевизионни предавания за своите успехи, включително и ВМА, така че нетрадиционно ще бъде отбелязването на 6 май, но в никакъв случай няма да има парад, заключи ген. Мутафчийски. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари