Водолази откриха бомби от Втората световна война край Италия

0
Бомбите съдържат близо 500 килограма експлозиви
Бомбите съдържат близо 500 килограма експлозиви

Бомбите съдържат близо 500 килограма експлозиви

Водолази извадиха бомби от времето на Втората световна война при подводна операция на морското дъно близо до италианския остров Сан Пиетро.

На дълбочина около 15 м са намерени девет бомби, съдържащи около 500 кг експлозиви, съобщи Финансовата полиция в Италия, цитирана от bTV.

Някои от устройствата са открити в оригиналното си състояние, на мястото, на което са били хвърлени по време на Втората световна война. Други изглежда са били умишлено обезопасени, вероятно с намерението по-късно да бъдат извадени, за да се извлече тротилът, който се намира в тях.

Подводното разузнаване е извършено от водолазното звено на Финансовата полиция в Таранто. След необикновеното откритие прокуратурата в Таранто и съответните органи са уведомени да обезопасят района.

Аеронавигационният компонент на корпуса играе решаваща роля в опазването на териториалните води, осигуряването на защита на законната икономика и борбата с незаконните дейности чрез непрекъснати 24-часови операции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари