Внук на Тодор Живков ще съди Тодор Славков

4
Тодор Живков-внук, който живее в САЩ, ще съди за имоти Тодор Славков
Тодор Живков-внук, който живее в САЩ, ще съди за имоти Тодор Славков

Тодор Живков-внук, който живее в САЩ, ще съди за имоти Тодор Славков. Това разкри за „Всеки ден" виден столичен адвокат, който е упълномощен да осъществява претенциите на Тед Влад, както е известен в Америка внукът на Тато.

Две са причините за предстоящите съдебни процедури. Първата е пиянските изцепки на Тодор Славков и неконтролируемото му поведение след употреба на алкохол. „Те се притесняват, че малък Тошко ще деградира съвсем и ще разпродаде за жълти стотинки всичките имоти на фамилията", разкри адвокатът.

Това принудило майката на Тед Маруся Мирчевска да преразгледа решението си да няма претенции към наследството на Живков. Бащата на Тодор Живков-внук Владимир също бил съгласен. Той все още имал силно чувство за вина за раздялата с майката и сложните взаимоотношения със сина си. Така се надявал да компенсира проблемите, които е създавал на бившата си съпруга и на Тодор.

Втората причина, която също е много сериозно основание за искането за подялба на имотите, е лошото финансово състояние на задокеанския клан Живкови. Тед Влад е професионален играч на покер. Постиженията му обаче от година на година са все по-слаби. През 2014 той е участвал в едва четири турнира, в които е спечелил само 11 000 долара. Сума, смешна за Америка, и плачевна за един професионален играч. Тед Влад се намира на 709 място в покер класацията по спечелени пари в Калифорния и на 3718 място в Америка, показва сайтът www.globalpokerindex.com.

От 2007 г., откогато играе професионално, внукът на Живков е заработил 220 590 долара, а най-голямата му печалба от един турнир е 42 990 долара през 2011 г., показва пък класацията на Покерпейджис.

Тед, който е роден на 10 ноември 1979 г. в България под името Тодор Владимиров Живков, живее недалеч от Лос Анджелис в Калифорния. До 1982 г. той живее с красивата си майка Маруся Мирчевска и баща си Владимир Живков.

Скоро след развода им в МВР се получава сигнал, че Мирчевска се готви да избяга в Америка с детето. Малкият Тодор е взет от майка си и близо 10 г. живее с баща си Владимир, като основно е при дядо си Тодор Живков, а за него се грижат гувернантки и възпитателки, наети лично от бившия Първи.

„Веднъж Тодор Живков бе взел на коленете си Тошко, галеше го по главата и му казваше: „И ти си самичък, и аз съм самичък, моето момче". Пращаше ме непрекъснато да му купувам играчки и книжки, милваше го, говореше с него. Почти всяка вечер детето прекарваше по 1 час с него. То беше много тъжно, имаше големи черни очи, беше самотно, наоколо нямаше други деца. Когато Живков отиде да живее в резиденция „Банкя", детето дойде при него".

Това разказва пред медиите медицинската сестра Ани Младенова, която 17 г. се грижеше за семейството на Тодор Живков. Скоро след 10 ноември 1989 г. Маруся Мирчевска успя да спечели родителските права над сина си и да го изведе със себе си в чужбина.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари