Внимавайте с ВИП масажите на Гергана!

19

Група русенци са станали жертва на измама чрез обява в русенски вестник.

Александър Динков се свърза с редакцията на Dunavmost.bg като представител на група измамени и ограбени хора чрез обява във вестника.

Гергана, Рамона, Даниела... Това са част от имената на измамничка от ромски произход. Измамата става чрез малка обява във популярен русенски вестник. ПРЕДЛАГАМ VIP масажи - Гергана - Това е нейната обява от днешния брой на вестника.

Измамата става по следната схема:

Обаждате се по телефона и се разбирате за масаж. Когато отидете при нея, тя започва да ви разпитва дали сте семеен. Първо взема парите, а после отива в съседната стая. След това се връща, но естествено без парите. Ако сте семеен или възрастен човек, тя казва, че по телефона не сте разбрал правилно, защото предлага секс услуги. Но цената за тях е многократно по-голяма от тази, за която сте се уговорили предварително. Тогава започва и самото изнудване да платите по-голяма сума. Ако откажете "масажистката" заявява, че няма да ви върне парите, които вече сте дали.

Чрез подобни заплахи и изнудване, много от хората се принуждават да и дадат всичките си пари, които носят.

Първо ви заплашва, че ще разбере жена ви. Ако това не подейства това, Гергана заплашва своите клиенти, че ще извика сводника и той ще ги пребие. Повечето хора се поддават и дават всичките пари, които носят в себе си. Ако някой не се "върже" на изнудването, тогава тя става мила и добра и се съгласява на масаж. По време или след масажа измамницата ловко отмъква всичките пари, които имате.

При повечето от пострадалите, Гергана е успяла да им отмъкне парите. Сред изгорелите има и възрастен човек, на който е задигнала 200 лева.

Пострадалите се организират в социалните мрежи. До този момент те са 9 човека, почти всички са семейни или възрастни хора. Към тяхната група днес се присъединява и млада жена, на която дядо и е пострадал от импулсните телефони, публикувани също като малки обяви във вестника.

"Баба взе заем, за да плати на ало измамници". Това е заглавие от днешния брой на русенския ежедневник.

Възрастен човек, който не ползва интернет чете вестника. Има му доверие, защото вестникът го предпазва от ало измамници. Всъщност не е така. Възрастният човек се обажда на обява с импулсен телефон. Той не знае че това е импулсен телефон и разговорът ще му излезе златен. Вместо да получи пари от бизнес дама, която плаща за компания, възрастният човек ще трябва да заплати над 30 лева за този разговор е показала проверка при оператора.

Александър Динков споделя, че са подадени многобройни сигнали до вестника, но от там не са взети мерки.

Затова се обръща към Dunavmost.bg, като се надява ние да му помогнем и огласим случая, за да предпазим хората.

"Обявите са откровено подвеждащи. Обаждате се за запознанство или за компания на бизнес дама но вместо това получавате огромна сметка за телефон. Обаждате се за ВИП масажи, но вместо това се натъквате на проститутка от ромски произход, която няма нищо общо с ВИП и която най-вероятно ще ви изнудва, заплашва или ще ви открадне парите.", казва още г-н Динков.

Един от пострадалите на тази измама е сигнализирал за измамата в интернет форум:

"Обадих се за масаж на обява във русенски вестник: ПРЕДЛАГАМ VIP масажи - Гергана

Разбрахме се за масаж за 20 лева и като отидох започна да ми предлага други оферти свирка за 60 или 100 лева за секс. Отказах другите оферти защото се разбрахме за масаж и бях дошъл за масаж. Останах за масажа въпреки че видях че е циганка. Когато вадих парите да платя тя видя че имам още 200 лева в портфейла и започна да предлага други оферти да остана за цяла нощ за 200 лв. Отказах. Обаче накрая ми открадна портфейла. После се върнах да си искам парите но не отваря вратата. Позвъних по телефона но не вдига."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари