ВМРО ще отстоява правата на българите навсякъде

0
"Много неша са започнали от Русе. Едно от тях е и Българското офицерско освободително братство за Македония и Одринско
"Много неша са започнали от Русе. Едно от тях е и Българското офицерско освободително братство за Македония и Одринско Видео: TVN

"Ние от ВМРО продължаваме да носим България в сърцата си такава, каквато бе тя през Възраждането. Продължаваме да отстояваме правата на българите навсякъде, където те се намират - в Македония, Западните покрайнини, Добруджа, Поморавието, Бесарабия, Банат, Одринска Тракия. Навсякъде където живеят българи - те трябва да чувстват грижата на Майка България." Това заяви днес по повод 121-годишнината от основаването на ВМОРО заместник-председателят на ВМРО-БНД и народен представител от листата на "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов.

Русенските "воеводи" почетоха днес годишнината пред паметната плоча на основателите на Тайните офицерски братства Александър Протогеров и Борис Сарафов, припомняйки за началото на освободителното движение на българите от Македония и Тракия.

Точно една година се навършва днес от обявяването на идеята за плочата в градинката пред бившите казарми на Пети пехотен Дунавски полк на "Александровска". Тя бе поставена в началото на август т.г.

"Много неша са започнали от Русе. Едно от тях е и Българското офицерско освободително братство за Македония и Одринско, чието начало е поставено тук през 1897 г. от дейците на ВМРО Борис Сарафов и Александър Протогеров", сподели по този повод Веселинов.

Специални поздравления за годишнината бяха отправени от Народно читалище "Васил Левски 1945", а отец Янко отслужи заупокойна молитва. Честването приключи с поднасяне на цветя, а след едноминутното мълчание последваха скандирания "Мизия, Тракия, Македония" от младежите от МО "Велика България", държащи транспарант с надпис "121 години ВМРО - Борбата продължава".

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари