ВМРО - Русе почете 150-годишнината от саможертвата на Ангел Кънчев

2
Патриотите поднесоха цветя пред паметника на революционера в началото на бул. "Славянски"
Патриотите поднесоха цветя пред паметника на революционера в началото на бул. "Славянски"

Патриотите поднесоха цветя пред паметника на революционера в началото на бул. "Славянски" 

Днес членове на ВМРО - Русе отдадоха почит пред саможертвата на Ангел Кънчев и 150 години от смъртта му с поднасяне на цветя пред паметника на революционера в началото на бул. "Славянски" в Русе. Годишнината от неговата гибел по традиция се отбелязва на 5 март (по стар стил) и в родния град на героя - Трявна.   

Преди 150 години на днешния ден Ангел Кънчев (1850-1872), верен помощник на Васил Левски в организирането на революционни комитети, с думите "Да живей България!" прекрачва в безсмъртието. Едва 21-годишен, младият революционер избира куршума, вместо да позволи на турската полиция да го арестува на пристанището в Русчук, припомни Дарик радио.

"Остави името си безсмъртно. За честните хора е такава смърт!" - пише с уважение за гибелта и личната саможертва на своя помощник Левски.

ДЪЛБОК ПОКЛОН! ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари