ВМРО - Русе почете 141 години от Освобождението на България

1

Традиционно както всяка година, повече от 100 души от Русе потеглиха рано сутринта към паметника „Шипка“, намиращ се на връх Свети Никола, за да се поклонят пред подвига на падналите герои за българската свобода.

Там те се събраха с други членове и симпатизанти на ВМРО, пристигащи от всички краища на страната и организирано се качиха до самият връх, където с едноминутно мълчание и падане на колене, отдадоха своята синовна признателност към загиналите в Руско-турската освободителна война от 1877-1878 година.

По-рано през същия ден представители на патриотите от ВМРО - Русе поднесоха венец пред Паметника на свободата в центъра на дунавския град. Народният представител от ПГ на ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ Искрен Веселинов пък се включи в честванията на празника в Бъзовец и Две Могили.

По случай Първи март през седмицата бяха раздадени над 2000 поздравителни картички и патриотични мартеници на жителите и гостите на града. Така постепенно това се превърна в една традиция за русенските воеводи, която те всяка година спазват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари