ВМРО привлече напуснали БСП и РЗС в гражданската си квота

0
Сред тях са Ернестина Шинова, Кузман Илиев, Боян Чуков и Иван Иванов
Сред тях са Ернестина Шинова, Кузман Илиев, Боян Чуков и Иван Иванов

Сред тях са Ернестина Шинова, Кузман Илиев, Боян Чуков и Иван Иванов

ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов, която ще участва в парламентарните избори на 4 април сама, привлече в листите си актрисата Ернестина Шинова, икономистът и бивш водещ в Нова тв Кузман Илиев, както и напусналия вчера БСП Боян Чуков, експерт по външна политика. Изключеният от БСП депутат Иван Иванов също ще бъде в листа на ВМРО – тази във Варна. Всички те са в гражданската квота в кандидат-депутатските листи на воеводите.

"Не за пръв път каним представители на гражданското общество. На изборите 105 човека са от гражданската квота. Само в листите на трите столични района те са 15 души. Осем от водачите на листи са от гражданската квота", обясни Каракачанов по време на представянето на гражданската квота, предава вестник СЕГА.

Боян Чуков ще е в листата в Стара Загора, който декларира, че ВМРО стои най-близо до вижданията му и затова сменил левицата. 

"Аз съм патриот и считам, че патриотизмът е най-големият щит срещу големите рискове, които предстоят глобално срещу нацията ни. Считам, че всички трябва да сме патриоти и всички партии трябва да са патриотични. За някои това се превърна в срамна дума. За ВМРО не е", посочи Кузман Илиев.

Ернестина Шинова, която е съпруга на евродепутата от ВМРО Андрей Слабаков, ще е на последните места във Варна и Шумен. Тя сама поискала тези позиции. Актрисата бе представена като "дамата, която ще краси кампанията".

Кандидати за народни представители от ВМРО като гражданска квота ще са и съпредседателят на движение РОД Давид Александров, проф. Христо Смоленов, ген. Кирил Радев, ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров, пловдивският общински съветник от "Съюз за Пловдив" Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски, бивш депутат от РЗС на Яне Янев.

радиция във ВМРО е да каним в листите си хора, които са отстоявали патриотични каузи и имат правилно национално отговорно разбиране за бъдещето на България и българския народ", обясни Каракачанов, като допълни, че в листите били поканени хора със собствена визия, характер и най-вече отстояващи българските национални интереси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари