ВМРО иска забрана за финансиране на вероизповеданията от външни източници

1
Не можеш да даваш 12 млн. лева авантаж на едно вероизповедание и в същото време да оставиш то да бъде финансирано от Дианет, заяви Искрен Веселинов
Не можеш да даваш 12 млн. лева авантаж на едно вероизповедание и в същото време да оставиш то да бъде финансирано от Дианет, заяви Искрен Веселинов

Искаме забрана за финансирането на вероизповеданията от външни източници.

Това ще бъде едно от предложенията, които ще внесем в Народното събрание между първо и второ четене на закона за вероизповеданията, коментира в Русе заместник-председателят на ВМРО и депутат от коалиция "Обединени патриоти" Искрен Веселинов, предаде БТА.

Притесняваме се, че основната цел на закона - да еманципираме мюсюлманското вероизповедание от държавата Турция, от турския Дианет, не е изпълнена.

"Въпросът е принципен. Не можеш да даваш 12 млн. лева авантаж на едно вероизповедание и в същото време да оставиш то да бъде финансирано от Дианет", каза Веселинов.

Той заяви още, че ще бъдат направени предложения за отмяна на всички текстове в закона, които поставят Главното мюфтийство в едно привилегировано положение.

"Безобразие е законопроекти да се правят за обслужване на едно вероизповедание. Това е лош пример. Ще доведе до верижна реакция и утре други вероизповедания ще спрат да си плащат данъците и осигуровките, защото ще знаят, че в един момент държавата ще може да им ги опрости", каза Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари