ВМРО иска химическа кастрация като наказание за изнасилване

3
"Това е практика, която отдавна се прилага в други държави" , категорични са от партията
"Това е практика, която отдавна се прилага в други държави" , категорични са от партията Снимка: ВМРО

Поводът: 16-годишно момиче е изнасилено от двама пълнолетни роми от гето в село преди седмици, а случаят е потулен очевидно заради изборите, съобщават от партията

"За гаврата ние от ВМРО разбрахме от местна медия и от последвалата проверка във въпросното село", се казва в съобщението. Според данните момичето е било жестоко пребито и насилвано часове наред от двама мъже в пловдивското село Войсил.

„С медията ни се свързаха редица жители на населеното място. Хората са възмутени, че до момента гласност по случая не е била давана. Нещо повече – в една от групите във „Фейсбук“ коментарите за гаврата и подробностите около нея, са били изтривани.“, оповестява още сайтът. Тези данни бяха потвърдени и от наша проверка на място.

Жертвата е момиче на 16 години. След многочасовата гавра тя е намерена в канавка в безпомощно състояние от собствения си баща. Двамата мъже са открити и задържани, но остава отворен въпросът какво ще последва за тях? 

Настояваме за открит за медиите процес за извършителите, както и за прилагане на внесената и наложена от нас промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, която изключва самопризнанието при особено тежки случаи като предпоставка за съкратеното съдебно следствие и намаляване на присъдите на извършителите с до 1/3.

Настоявахме за тази промяна години наред, но получихме подкрепа едва след изнасилването и последвалата смърт на 7-годишнита Кристин от Сотиря през 2018 г. А преди нея има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства.

– Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

– Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от ром, който сключи споразумение с прокуратурата;

– 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

– Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

– Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13-годишната си дъщеря;

– Случаят с изнасиленото през 2018 г. момче в квартал „Секирово“, град Раковски. Там непълнолетни роми  се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно дете и т.н. и т.н..

А всъщност това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализират системно България последните години.

Категорични сме, че e крайно време да се отвори и с тази позиция ние поставяме началото на дебат за въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства – практика, която отдавна се прилага в други държави. Това е тема, за която държим да бъде обект на обществено обсъждани от много години. Но за определени либерални кръгове са по-важни правата на извергите, а не сигурността и живота на българските деца, юноши и жени.

Настояваме и за отворен обществен дебат за въвеждане на доброволните отряди към МВР, които биха могли не само да бъдат в помощ на полицията за разкриване на престъпления, но и нещо много по-ценно. Те биха могли да предотвратят обири, изнасилвания, грабежи и издевателства над хората в малките населени места.

Ние от ВМРО за пореден път категорично заявяваме, че животът и здравето на българските граждани не бива да са предмет на дребни политически сметки, касаещи един удобен и послушен по време на избори етнос. Те не трябва да бъдат и в угода на едни или други НПО, които се изхранват на гърба на чужди фондации и практикуват и насаждат агресивни антибългарски политики.

Това е нашата позиция от десетилетия и тя никога не се е променяла. Колко още невинни честни българи трябва да станат жертва на маргиналните маси, за да бъдат предприети адекватни законодателни промени по отношение на тяхната социализация, питат от ВМРО

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари