Властите в Русе имат готовност да посрещнат бежанци от Украйна

1
Ако се наложи да им се осигури временно подслон, това може да стане в кризисния център на хижа „Приста“ и в базата на общината в Николово
Ако се наложи да им се осигури временно подслон, това може да стане в кризисния център на хижа „Приста“ и в базата на общината в Николово Видео: Русе Медиа

Областната управа в Русе и общинската администрация имат готовност да посрещнат бежанци от Украйна

Това заяви зам.-областният управител на Русе Людмил Христов пред Русе Медиа.

Ако се наложи да им се осигури временно подслон, това може да стане в кризисния център на хижа „Приста“ и в базата на общината в Николово.

Повечето украинци, които влизат в страната, имат документи от вида на зеления сертификат. На граничния пункт има готовност да бъдат тествани при необходимост. Все още не е ясно обаче, ако има положителен случай на коронавирус, къде ще бъде карантинирано лицето. Водят се разговори от страна на здравното министерство и румънските власти украинците да бъдат тествани още при влизането им в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Русенец
    До 1: Адаш, да ги настаним в хасиендата, в Нисово.
  • -8
    1
    Русенец
    Аааа не достатъчно бедни сме и сега! Който ги вика да си ги води у дома и да ги храни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари