Властите в Истанбул поискаха нерегистрираните сирийци да напуснат града

0
Бежанците имат срок от 2 месеца да напуснат турската столица
Бежанците имат срок от 2 месеца да напуснат турската столица

Бежанците имат срок от 2 месеца да напуснат турската столица

Валийството на Истанбул даде на нерегистрираните сирийски бежанци, живеещи в града, срок от по-малко от два месеца, за да се върнат в зоните, където са били регистрирани първоначално, съобщи службата на официалната си страница, предаде ДПА.

Подобна кампания през 2019 г. доведе до прогонването на хиляди сирийци от Истанбул, най-големия мегаполис в Турция, напомня агенцията, цитирана от БТА.

Сирийските граждани, които са били първоначално регистрирани в други турски окръзи, имат срок до 24 септември да се върнат там, заяви валийството.

Това изключва сирийците, които са се преместили в Истанбул с разрешителни за пътуване след опустошителните земетресения в Югоизточна Турция през февруари, се отбелязва в съобщението.

Властите многократно са предупреждавали нерегистрираните лица в Истанбул да напуснат, а сега са решили да ускорят този процес, заяви официален представител от турската служба по миграцията.

Турция приютява 3,3 милиона сирийски бежанци, намиращи се под временна закрила, като най-голямата част от тях се намира във финансовата столица Истанбул.

Антиимигранстките настроения се засилиха в последно време в Турция на фона на нарастване на разходите за живот, отбелязва ДПА. Много сирийци и правозащитни организации заявиха, че вече са в ход депортации, включително към райони в Сирия, в които се води война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Бай тоз
    Столицата на Турция не беше ли Анкара?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари