Влак се блъсна в тир край Торино

0
Двама души са загинали, а други 20 са ранени
Двама души са загинали, а други 20 са ранени Снимка: БТА

Двама души загинаха, а 20 бяха ранени при инцидент тази нощ с влак в Северна Италия, край италианското селище Калузо - област Пиемонте, недалеч от Торино. 

Една от жертвите е машинистът на композицията, а другата - тежко ранен пътник, починал в болницата, където е бил откаран, предава БНР. 

Влакът е дерайлирал, след като се блъснал в тир с литовска регистрация, който е пътувал от Чехия с дестинация Фолицо и е превозвал специален товар, както и е бил ескортиран от охраняващи го автомобили. Камионът не е успял да премине на време през железопътния прелез при Калузо, на който своевременно се задействал светлинния сигнал, предупреждаващ, че ще премине влак. Бариерите са се спуснали и така влакът от Торино за Ивреа се е блъска в него.

Дерайлирали са локомотивът и два от общо три вагона на композицията. Загива 61-а годишният машинист и един от членовете на охраната на камиона, управляван от литовски шофьор. Ранените са 20 души,като началникът на влака и двама пътници са  в тежко състояние.

Според очевидци, виновен за трагедията е  шофьорът на тира. Случаят се разследва. Кметът на Калузо Мариуча Чена, смята, че е нужно изграждането на ново пътно трасе по което да минават камионите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари