Владислав Стоицов: Тротинетките трябва да се карат с максимална скорост 25 км/ч

0
Препоръчва се използването на каска, като при младежи между 16 и 18 години тя е задължителна
Препоръчва се използването на каска, като при младежи между 16 и 18 години тя е задължителна Снимка: БНТ

Законът опоменава, че тротинетките трябва да се карат с максимална скорост от 25 км/ч

Това заяви в "Денят започва" по БНТ Владислав Стоицов, председател на Българската асоциация за електромобилност.

Припомни, че трябва да се спазва посоката на движение, да се спазват знаците за движение, препоръчва се използването на каска, като при младежи между 16 и 18 години тя е задължителна.

По думите му организацията е твърдо против нарушенията, които компрометират този екологичен транспорт.

Българската асоциация за електромобилност работи с институциите за провеждането на курсове, като в момента тече кампания за безопасно шофиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Спокоен
    Тротинетките попадат в квалификацията ППС. Там са велосипедите и каруците. Не съществува закон, който да ги задължава да имат монтиран скоростомер. Лично мен ме е изпреварвал велосипед с около 80 ... 90 ... км/ч. Вярно, спускайки се по Волов, но моето ограничение е 50 км/ч. и законово съм длъжен да го спазвам.
  • 8
    4
    Гинчо Пенчев
    И моторите, и тротинетките, трябва да бъдат напълно и категорично забранени. Първите създават много шум и нарушават спокойствието и тишината на жителите, а вторите създават риск за всички останали участници в движението, вкл. пешеходци, велосипедисти, автомобилисти.
  • -5
    3
    Ко?
    Тоя е надрънкал маса глупости. Кой закон ограничава скороста на тротинетката до 25 км/ч ?
  • 8
    2
    daskal
    Да се карат, но КЪДЕ?! Нормално ли е да правят слаломи из пешеходната зона? Аз вече със страх ходя в центъра на Русе. Всеки миг край мен прелита я тротинеткаджия, я велосипедист. Чувствам се като на някаква писта.
  • 12
    1
    Водач на МПС.
    Българската асоциация за електромобилност да не би да продава тротинетки? Как ще накараш някой да спазва правилата и знаците за движение и посоката за движение, като той хабер няма от закон за движение, правилник и пътни знаци? Освен това е непълнолетен и всеки друг трябва да носи отговорност за него, но не и той самият? За мотопед, които се движи с 50 км/ч искат курс, шофьорска книжка, регистрация, винетка, данък - не съм сигурен може би и гражданска отговорност, а за тези самоубийци ....... Нямат място на пътя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари