Владислав Горанов: Твърденията на БСП са неверни

0
Министърът на финансите отговори на критиките на левицата, че няма оправдание за пробива в системата на Националната агенция по приходите
Министърът на финансите отговори на критиките на левицата, че няма оправдание за пробива в системата на Националната агенция по приходите Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Владислав Горанов отговори критиките на левицата, че няма оправдание за пробива в системата на Националната агенция по приходите (НАП), но че описаните от лидера на БСП Корнелия Нинова катастрофични последици са неверни.

"Аз в лично качество, а и според мен по-голям обхват от българското население беше засегнат от кризата през 90-те години, когато банковата система се срина и доларът достигна 3 000 лева. Това не омаловажа проблема от днес, ако мерим мащаба на кризите. Опитът да се създават страхове има дългосрочни последици и ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ, винаги имайте предвид в политическите ходове, ако в крайната ви цел е да управлявате, че трябва да остане нещо, върху което да положите вашите управленски умения. Всеки опит да се прави политика от всичко се превръща в един бумеранг, който сваля качеството на политическия дебат въобще. Обществото става все по-неуспешно, а всички тук в тази зала, както отбелязахте, ставаме все по-самодостатъчни", заяви той, цитиран от Дарик.

Горанов отбеляза, че не омаловажава кризата и още веднъж поднесе своите извинения на всички български граждани, чиято информация е била разпространена. Министърът обаче уточни, че опитът на опозицията да внесе страх, че с тази информация може да постигнат тези катастрофични последици, не съвпада с действителността.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари