Владислав Горанов: Големите бензиностанции са поддържали по-високи цени по време на пандемията

0
НА ЖИВО: Брифинг на Владислав Горанов и Емил Караниколов
НА ЖИВО: Брифинг на Владислав Горанов и Емил Караниколов

За периода на пандемията борсовите цени на петрол за намалели драстично. Същевременно в същия период при търговията на дребно големите вериги поддържат цена на дизела средно с около 30 ст. над средната цена и около 55 ст. от цената в складовете. При бензина статистиката за цената е подобна.

Това заяви на брифинг министърът на финансите Владислав Горанов относно изграждането на държавни бензиностанции.

"Не е тайна, че темата с цената на горивата на дребно е коментирана с години. В подкрепа на тази констатация мога да ви припомня, че са се провеждали и много протести. Многократно е сезирана комисията за финансов надзор, многократно са извършвани анализи, от които сме получавали данни, че конкуренцията работи. В период на криза все по-остро се забялзват някои диспропорции, които нямат обективно обяснение", заяви Горанов.

По-рано днес министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов участваха в извънредно правителствено заседание, на което е разгледан Проект на Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари