Владислав Горанов е разпитан от МВР на прибиране от Сърбия

0
Ексминистърът е спрян за даване на сведения пред служители на граничния пункт "Калотина"
Ексминистърът е спрян за даване на сведения пред служители на граничния пункт "Калотина" Снимка: Булфото / архив

Бившият министър на финансите в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов се е прибрал от Сърбия около 15:00 часа днес.

БНР съобщи, позовавайки се на свои източници, че е спрян за даване на сведения пред служители на МВР на граничния пункт "Калотина".

На същия пункт преди два дни на Горанов не беше позволено да мине границата, тъй като се оказа, че управляваният от него джип "Тойота" е издирван от Интерпол. Граничните служители уведомили ексминистъра, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той обаче направил обратен завой и самоволно се върнал във вътрешността на страната. По-късно Горанов се върнал с BMW Х7, притежавана от собственик на голяма фирма за автобусни превози, като този път е пропуснат през граничния пункт в посока Сърбия.

Пред репортер на "Хоризонт" Владислав Горанов обяснил, че обявената за издирване кола е купена на лизинг от фирма-вносител на съответната марка и я е придобил като чисто нова.

От компанията "Мото пфое", която му е продала автомобила, допълниха, е става дума за т.нар. "клониране" на кола, което се смята за честа практика при кражби. Колата в момента се изследва, а от МВР са наредили проверка за неподчинение на полицейско разпореждане, както и проверка на действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му появяване на ГКПП "Калотина".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари